OVAKO BUGARI SPREMAJU AJVAR: Ukusniji je od SPRKOG zbog POVRĆA koji ne IZOSTAVLJAJU, recept ćete ODMAH ZAPISATI
Ajvar, Foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

za zimnicu

OVAKO BUGARI SPREMAJU AJVAR: Ukusniji je od SPRKOG zbog POVRĆA koji ne IZOSTAVLJAJU, recept ćete ODMAH ZAPISATI

Servirajte sa strukom mladog luka

Objavljeno: 19:22h

Ajvar od paprika na bugarski način.

POTREBNI SASTOJCI

paprika - 15 kom., crvena

peršun - 3 kašike sitno iseckanog

luk - 1 i po glavica, crni

1 / 5 Foto: Profimedia

paradajz pire - 2 kašičice

beli luk - 4 čena

ulje - 7 kašika

sok od limuna - 1 kašičica

Ajvar, Leskovački ajvar
foto: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic

so

ljuta paprika - 2 komada

šećer u prahu - pola kašičice

biber - mleveni

mladi luk - struk

Paprike se očiste od semenki i ispeku se. Oljušte se i iseku na sitno. Dodajte im i luk iseckan na stino. Ljute paprike se takođe ispeku i oljušte. Stavite paprike u blender.

Ajvar
foto: Profimedia

Dodajte istucan beli luk, paradajz pire i sok od limuna. Umutite sve dobro. Dodajte začine, so, biber i šećer u prahu.

Promešajte ponovo i dodajte ulje, dok mešate, da bi mogle paprike dobro da upiju ulje. Servirajte sa strukom mladog luka.

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.