RECEPT
OVAKO GRCI PRAVE SVOJ SPECIJALITET OD KUPUSA: Nema im ravnih, i Srbi bi im POZAVIDELI NA RECEPTU
Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni
Grčki specijalitet, kupus sa mlevenim mesom zapečen u rerni.
Sastojci:
400 g mešanog mlevenog mesa
1 manja glavica kupusa
2 crna luka
150 g mesnate slanine
1 kašika mlevene slatke paprike
4 dl jogurta
6 dl supe (kocke)
2 jaja
so, biber, začini po želji
Priprema:
Na malo ulja prodinstati luk, dok ne postane staklast, pa dodati slaninu tanko narezanu i mleveno meso. Dinstati uz povremeno dolivanje supe.
Kada je meso napola dinstano dodati rendani kupus.
Dinstati dok kupus ne omekša i ne ispari suvišna tečnost.
Vatrostalnu posudu malo nauljiti, sipati smesu od mesa i kupusa i preliti mešavinom jogurta i jaja.
Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!