OVAKO GRCI PRAVE SVOJ SPECIJALITET OD KUPUSA: Nema im ravnih, i Srbi bi im POZAVIDELI NA RECEPTU
Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

RECEPT

OVAKO GRCI PRAVE SVOJ SPECIJALITET OD KUPUSA: Nema im ravnih, i Srbi bi im POZAVIDELI NA RECEPTU

Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni

Objavljeno: 11:36h

Grčki specijalitet, kupus sa mlevenim mesom zapečen u rerni.

Sastojci:

400 g mešanog mlevenog mesa

1 manja glavica kupusa

2 crna luka

150 g mesnate slanine

1 kašika mlevene slatke paprike

4 dl jogurta

6 dl supe (kocke)

2 jaja

so, biber, začini po želji

Priprema:

Kupus
foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Na malo ulja prodinstati luk, dok ne postane staklast, pa dodati slaninu tanko narezanu i mleveno meso. Dinstati uz povremeno dolivanje supe.

Kada je meso napola dinstano dodati rendani kupus.

Dinstati dok kupus ne omekša i ne ispari suvišna tečnost.

Vatrostalnu posudu malo nauljiti, sipati smesu od mesa i kupusa i preliti mešavinom jogurta i jaja.

Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.