DA BI VAM KISELI KRASTAVCI BILI HRSKAVI MORATE DA PRIPREMITE OVO: Proveren recept za SRPSKU ZIMNICU
Kiseli krastavci, Foto: Printscreen Youtube

savet

DA BI VAM KISELI KRASTAVCI BILI HRSKAVI MORATE DA PRIPREMITE OVO: Proveren recept za SRPSKU ZIMNICU

Lako se kombinuju sa drugim povrćem iz zimnice, čest su sastojak sendviča i kremastih zimskih obrok-salata jer odlično "podižu" ukus, ali se neretko događa da postanu mekani i samim tim neprivlačni za jelo

Objavljeno: 22:25h

Od sveg povrća koje domaćice pripremaju za zimnicu čini se da su kiseli krastavčići u većini kuća u Srbiji najomiljeniji.

Lako se kombinuju sa drugim povrćem iz zimnice, čest su sastojak sendviča i kremastih zimskih obrok-salata jer odlično "podižu" ukus, ali se neretko događa da postanu mekani i samim tim neprivlačni za jelo.

Kiseli krastavci
foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

Da bi kiseli krastavčići ostali hrskavi dugo vremena, pripremite provereni presolac koji čuva sve vitamine i minerale iz povrća. Isti presolac možete da koristite i za ostavljanje feferona za zimnicu.

Sastojci:

5 kg kornišona

3 litra vode

litar sirćeta

6 kašika šećera

6 kašika soli

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

kesica konzervansa

biber u zrnu (po želji)

mirođija (po želji)

Priprema:

Dobro operite krastavce, pa ih poređajte u suve tegle.

U veliku posudu sipajte sirće i vodu, dodajte šećer, so i konzervans, pa sve dobro promešajte varjačom. Ostavite da presolac odstoji desetak minuta, pa ga ponovo promešajte i kutlačom sipajte preko kornišona.

Kiseli krastavci
foto: Printscreen Youtube

Po želji ubacite biber u zrnu i iseckanu mirođiju, hermetički zatvorite tegle i držite ih na suvom i hladnom mestu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.