RECEPT ZA PICU KAKVU DO SADA NISTE JELI: Stalno ćete je SPREMATI za DORUČAK ili VEČERU
Pica, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

njam njam

RECEPT ZA PICU KAKVU DO SADA NISTE JELI: Stalno ćete je SPREMATI za DORUČAK ili VEČERU

Potrebno je da testo porumeni i sa druge strane

Objavljeno:

Pica iz tiganja.

Sastojci

150 g brašna (+ kasika brasna da umesite i razvucete testo)

150 g Kiselog mleka (ili grckog jogurta/kisele pavlake)

So

1/2 kasicice Praska za pecivo

2 kasicice Ulja

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Lecker schnell

I jos:

Paradajz pelat

Origano

Kulen (sunka…)

Sir (gauda, kackavalj, mocarela…)

Priprema:

Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte so, ulje i kiselo mleko. Umesite glatko testo, po potrebi dodajte jos malo brasna. Na pobrasnjenu radnu povrsinu razvucite testo u krug debljine 1 cm.

Zagrejte ulje u tiganju.

Kuhinja, Kuvanje, Šepe, Šerpa, Tiganj, Šporet
foto: Profimedia

Stavite testo i pecite na srednje jacoj temperaturi (od 1-9 pekla sam na 7.5-8), oko 5 minuta. Tanjir premazite sa malo ulja i pomocu tanjira okrenite testo na drugu stranu. Gornju stranu premazite sa paradajz pelatom.

Pospite origano, pa poredjajte sir i kulen. Poklopite i pecite jos 5-6 minuta. Potrebno je da testo porumeni i sa druge strane.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.