BOLJI NEGO U JUGOSLAVIJI: Ovakav SUTLIJAŠ nikad NISTE PROBALI, DA SU GA TAKO PRAVILI, NIKAD SE NE BI RASPALI (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

recept

BOLJI NEGO U JUGOSLAVIJI: Ovakav SUTLIJAŠ nikad NISTE PROBALI, DA SU GA TAKO PRAVILI, NIKAD SE NE BI RASPALI (FOTO)

Lako se pravi, a ukus je uvek odličan!

Objavljeno:

Da li ste probali sutlijaš u kobminaciji sa pudingom? Ako niste, onda morate! To je omiljena poslastica još od detinjstva. Lako se pravi, a ukus je uvek odličan!

Potrebno je:

Jedna šolja piranča

Tri šolje vode

500 ml mleka

6 kašika šećera

Jedna kesica vanilin šećera

Jedna kesica pudinga od vanile

Šaka oraha

sutlijaš
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1. Korak

Pirinač oprati i skuvati u vodi na tihoj vatri. Dodati mleko i nastaviti sa kuvanjem.

2. Korak

Puding pomešati sa vanilin šećerom, kristal šećerom i malo mleka pa sve to sjedinite sa pirinčem. Nastavite da kuvate dok se postepeno ne zgusne.

3. Korak

Smesu sipajte u činijice koje ste prethodno nakvasili vodom. Kada se ohladi možete dekorisati orasima, crnom čokoladom, kako god vi želite.

Savet:

Mleko i šećer prilagođavajte vašim merama, ako ne volite slatko onda vam na primer nije potrebno 6 kašika šećera. Ili ako volite osrednje slatko biće previše da na vrh sutlijaša stavljate čokoladu, a da ga i šećerite sa 6 kašika. Takođe, sutlijaš možete dekorisati i cimetom, ne samo orasima i čokoladom. Verujemo da je ipak sutlijaš i cimet omiljena kombinacija većine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.