recept
BOLJI NEGO U JUGOSLAVIJI: Ovakav SUTLIJAŠ nikad NISTE PROBALI, DA SU GA TAKO PRAVILI, NIKAD SE NE BI RASPALI (FOTO)
Lako se pravi, a ukus je uvek odličan!
Da li ste probali sutlijaš u kobminaciji sa pudingom? Ako niste, onda morate! To je omiljena poslastica još od detinjstva. Lako se pravi, a ukus je uvek odličan!
Potrebno je:
Jedna šolja piranča
Tri šolje vode
500 ml mleka
6 kašika šećera
Jedna kesica vanilin šećera
Jedna kesica pudinga od vanile
Šaka oraha
1. Korak
Pirinač oprati i skuvati u vodi na tihoj vatri. Dodati mleko i nastaviti sa kuvanjem.
2. Korak
Puding pomešati sa vanilin šećerom, kristal šećerom i malo mleka pa sve to sjedinite sa pirinčem. Nastavite da kuvate dok se postepeno ne zgusne.
3. Korak
Smesu sipajte u činijice koje ste prethodno nakvasili vodom. Kada se ohladi možete dekorisati orasima, crnom čokoladom, kako god vi želite.
Savet:
Mleko i šećer prilagođavajte vašim merama, ako ne volite slatko onda vam na primer nije potrebno 6 kašika šećera. Ili ako volite osrednje slatko biće previše da na vrh sutlijaša stavljate čokoladu, a da ga i šećerite sa 6 kašika. Takođe, sutlijaš možete dekorisati i cimetom, ne samo orasima i čokoladom. Verujemo da je ipak sutlijaš i cimet omiljena kombinacija većine.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!