KREM SUPA OD KESTENA: Idealna za JESEN, bogata VITAMINIMA, a jako JEDNOSTAVNA ZA PRIPREMU!
Kesten, Foto: Profimedia

RECEPT

KREM SUPA OD KESTENA: Idealna za JESEN, bogata VITAMINIMA, a jako JEDNOSTAVNA ZA PRIPREMU!

Poslužite sa kašikom kisele pavlake, iseckanim peršunom i malo sitno seckanih kestena

Objavljeno:

Supa od kestena se jednostavno priprema i uz samo nekoliko koraka dobićete bogatu supu, prekrasne baršunaste teksture. Manja porcija supe savršen je izbor za predjelo, dok će vas poslužena uz hrskavi hleb i činiju salate zadovoljiti za ručak ili večeru.

Sastojci (za 4 do 6 osoba):

400 g pečenih i oljuštenih kestena 1600 ml bujona od povrća 4 kašike maslinovog ulja malo narendanog muškatnog oraščića 2 manja praziluka 4 kockice celera so i biber punomasno mleko za serviranje (kašika po serviranju) manja šaka isekcanog peršuna za serviranje

Priprema:

Kestene zarežite nožićem u krst. Nakon toga stavite u lonac s vodom i pustite da voda proključa. Potom ih ocedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stepena 20 do 25 minuta. Kada su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.

Na 4 kašike zagrejanog maslinovog ulja dinstajte iseckani praziluk i celer oko 5 minuta. Dodajte grubo iseckane kestene, pržite ih minut pa dodajte bujon, muškatni oraščić, so i biber. Dovedite do vrenja, smanjite vatru i kuvajte pola sata.

Pustite da se supa malo ohladi i onda ju usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. Poslužite sa kašikom kisele pavlake, iseckanim peršunom i malo sitno seckanih kestena.

Prijatno!

(Espreso/Opanak.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.