ZABORAVITE NA PEKARU, OVAJ RECEPT ZA DOMAĆI BUREK JE SAVRŠEN! Nema teorije da ne uspe!
Burek, Foto: Pintscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

RECEPT

ZABORAVITE NA PEKARU, OVAJ RECEPT ZA DOMAĆI BUREK JE SAVRŠEN! Nema teorije da ne uspe!

Savršeno, ukusno, domaće, uz ovaj recept nema šanse da vam ne uspe

Objavljeno:

Potrebno je: 450 gr brašna 250-300 mlake vode malo soli Nadev: 400 gr mlevenog mesa 1 veća glavica crnog luka ulje, biber so

Priprema:

Umesiti testo od brašna i vode da bude glatko.Podeliti na dva dela . Pokriti ga i ostaviti ga 20-30 min. Raširiti stonjak na sto malo ga pobrašnjiviti pa razvući testo oklagijom 30-40 cm i dobro ga nauljiti i utapkati rukama.

Ostaviti testo još 10 min da stoji. Ruke namazati uljem pa sa spoljni deo ruku šakama zavući pod testo. Podignuti u vis i malo protresti da se testo razvuče. Vratiti testo na sto i rukama razvlačiti krajeve sve u krug dok se ne razvuče preko celog stola. Pokidati krajeve. Na ulju propržiti seckan luk pa dodati mleveno meso i dobro ga upržiti poklopljeno bar 15 minuta. Dodati soli, bibera, može i malo ml. paprike po želji. Pobacati pola mesa na celu koru, ostaviti 2 prsta na sredini prazno.

Saviti sa jedne pa sa druge strane u rolnicu pa preseći razvučeni deo na sredini da se dobiju dve rolnice. Uviti u krug ili po obliku tepsije koju obavezno premažete uljem. Tako i drugi deo testa. Peći 30 minuta na 200 stepeni C da lepo porumeni. Pokriti krpom pečenu pitu- burek da se malo prohladi i servirati.

(Espreso/bakinakuhinja.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.