JUGOSLOVENI SU OVO JELO "ČISTILI SA STOLA": I mladi i stari su ga jeli NON STOP, od njega su OSTAJALE SAMO MRVICE
Foto: Printscreen/youtube

ako niste do sad...

JUGOSLOVENI SU OVO JELO "ČISTILI SA STOLA": I mladi i stari su ga jeli NON STOP, od njega su OSTAJALE SAMO MRVICE

Napravite burek u domaćoj radinosti od gotovih kor

Objavljeno:

Napravite burek sa mesom u domaćoj radinosti sa bogatim nadevom, hrskavom korom i ukusom koji pokreće sva čula. Po ovom receptu su ga spremale domaćice širom bivše Jugoslavije. Obično se služio za doručak uz šolju jogurta ili kiselog mleka i bio je omiljen kako deci, tako i odraslima.

Sastojci:

pakovanje gotovih kora

3 šoljice mleka

1 šoljica vode

1 šoljica ulja

1 kašičica soli

Za nadev:

2 glavice crnog luka

300-350 g mlevenog mesa

so, biber

ulje za prženje

Priprema:

Burek
foto: RINA

Pakovanje kora podelite na dva jednaka dela. Mleko, vodu, ulje i so pomešajte pa zagrejte. Napravite fil tako što ćete na ulju da propržite seckan luk sa mlevenim mesom. Pred kraj začinite solju i biberom. Podmažite pleh u kom ćete da pečete i prvu koru stavite suvu, a sve ostale umočite u zagrejanu tečnost od ulja, mleka, vode i soli. Na pola poređanih kora stavite fil, a preko stavite drugu polovinu kora koje isto umačete u tečnost. Ostavite da odstoji pola sata pre pečenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.