isprobajte
OVA HRANA JE OBAVEZNA ZA ZADUŠNICE I MNOGIMA JE OMILJENA! S ovim RECEPTOM nikad nećete pogrešiti
Mnogima je omiljena poslastica
Običaj u Srbiji je da se na Zadušnice na groblje uvek iznosi hrana. Srpska Pravoslavna crkva smatra da je osim ulja i vina, od hrane jedino ispravno izneti na groblje žito. Osim toga, spremanje žita je jedan od neizostavnih običaja krsne slave.
Mnogima je omiljena poslastica, a napravite je na ovaj način i nećete pogrešiti!
Sastojci
pšenica300 g
šećer2 kašike
mleveni plazma keks100 g
mleveni orasi50 g
suvo grožđe50 g
vodapo potrebi
Kako pripremiti
Pšenicu dobro oprati u vodi, naliti drugom vodom i ostaviti nekoliko sati da omekša. Promeniti vodu, sipati 3 puta više vode nego pšenice, i skuvati na tihoj vatri dok zrno ne bude skroz mekano, oko 90 minuta. Dodavati vodu po potrebi. Kuvano žito ostaviti nekoliko sati u poklopljenoj šerpi. Ocediti višak tečnosti. Zatim se može samleti na mašini za meso. Dodati šećer, mlevene orahe, mlevenu plazmu i suvo grožđe. Izmešati. Sipati u činijice.
Uživajte u ukusu!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!