OVA HRANA JE OBAVEZNA ZA ZADUŠNICE I MNOGIMA JE OMILJENA! S ovim RECEPTOM nikad nećete pogrešiti
Groblje, Foto: Profimedia

isprobajte

OVA HRANA JE OBAVEZNA ZA ZADUŠNICE I MNOGIMA JE OMILJENA! S ovim RECEPTOM nikad nećete pogrešiti

Mnogima je omiljena poslastica

Objavljeno:

Običaj u Srbiji je da se na Zadušnice na groblje uvek iznosi hrana. Srpska Pravoslavna crkva smatra da je osim ulja i vina, od hrane jedino ispravno izneti na groblje žito. Osim toga, spremanje žita je jedan od neizostavnih običaja krsne slave.

Mnogima je omiljena poslastica, a napravite je na ovaj način i nećete pogrešiti!

Žito i slavski kolač
Žito i slavski kolačfoto: Zorana Jevtić

Sastojci

pšenica300 g

šećer2 kašike

mleveni plazma keks100 g

mleveni orasi50 g

suvo grožđe50 g

vodapo potrebi

Kako pripremiti

Pšenicu dobro oprati u vodi, naliti drugom vodom i ostaviti nekoliko sati da omekša. Promeniti vodu, sipati 3 puta više vode nego pšenice, i skuvati na tihoj vatri dok zrno ne bude skroz mekano, oko 90 minuta. Dodavati vodu po potrebi. Kuvano žito ostaviti nekoliko sati u poklopljenoj šerpi. Ocediti višak tečnosti. Zatim se može samleti na mašini za meso. Dodati šećer, mlevene orahe, mlevenu plazmu i suvo grožđe. Izmešati. Sipati u činijice.

Uživajte u ukusu!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.