lako i ukusno
SPREMITE DOMAĆE PLJESKAVICE: Ukusnije su nego u restoranu, a imaju jedan SASTOJAK koji im daje dodatni ŠMEK
Kašikom vadite smesu i oblikujte pljeskavice
Pljeskavice od tikvica nema koga nisu oduševile, a lako se i prave.
Sastojci:
- Potrebno je:
- 400 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 tikvica
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica suvog biljni začina
Priprema:
Najpre očistiti tikvicu, izrendati je, posoliti i ostaviti petnaestak minuta da pusti tečnost. U drugoj posudi pomešati mleveno meso, jaje, prezle, sodu, začin. Izrendati crni i beli luk, pa dodati mesu. Na kraju umešati proceđenu tikvicu.
Od dobijene smese formirati loptice željene veličine. Svaku uvaljati u brašno, pa rukama praviti pljeskavice. Pržiti na zagrejanom ulju ili na masti da dobiju braon boju.
Tikvice lepo obogate ukus pljeskavica. Ko ne voli, može da ih izostavi, a da poveća količinu mlevenog mesa.
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!