SPREMITE DOMAĆE PLJESKAVICE: Ukusnije su nego u restoranu, a imaju jedan SASTOJAK koji im daje dodatni ŠMEK
Pljeskavice, Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

lako i ukusno

SPREMITE DOMAĆE PLJESKAVICE: Ukusnije su nego u restoranu, a imaju jedan SASTOJAK koji im daje dodatni ŠMEK

Kašikom vadite smesu i oblikujte pljeskavice

Objavljeno:

Pljeskavice od tikvica nema koga nisu oduševile, a lako se i prave.

Sastojci:

  • Potrebno je:
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 tikvica
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica suvog biljni začina
1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Priprema:

Najpre očistiti tikvicu, izrendati je, posoliti i ostaviti petnaestak minuta da pusti tečnost. U drugoj posudi pomešati mleveno meso, jaje, prezle, sodu, začin. Izrendati crni i beli luk, pa dodati mesu. Na kraju umešati proceđenu tikvicu.

Od dobijene smese formirati loptice željene veličine. Svaku uvaljati u brašno, pa rukama praviti pljeskavice. Pržiti na zagrejanom ulju ili na masti da dobiju braon boju.

Tikvice lepo obogate ukus pljeskavica. Ko ne voli, može da ih izostavi, a da poveća količinu mlevenog mesa.

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.