poslastica
OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA PITA SA VIŠNJAMA: Naš BAKE znaju koji SASTOJAK daje AROMU (RECEPT)
Pite pokriti sa vlažnom krpom i pustiti da se ohlade (na taj način se prilikom sečenja testo se neće raspadati)
Napravite pitu sa višnjama.
Sastojci
Glavni sastojci:
9 kom. tankih kora za pitu
500 g višanja bez koštica
200 g kristal šećera
1 kesica pudinga od vanile
malo ulja (za prskanje kora)
malo šećera u prahu (za posipanje gotovih pita)
Priprema
Priprema nadeva: Višnje pomešajte sa šećerom i prahom od vanilin pudinga. Ako koristite smrznute višnje, stavite ih u cedilo da se odlede i ocede. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tepsiju unutrašnjih dimenzija 37x22,5cm. premažite margarinom, dno i stranise i obložite papirom za pečenje.
Priprema pite: Prvu koru premažite sa malo ulja, na nju položite drugu koru koju takođe premažite sa malo ulja, pa zatim stavite treću koru, koju takođe premažete sa malo ulja.
Na nju rasporedite 1/3 nadeva sa višnjama (po cijeloj kori, samo ne po rubovima). Dva krajnja kraja testa uvijte na unutarnju stranu i sve skupa uvijte ( na taj način vam neće u toku pečenja iscuriti nadev). Uvijenu pitu odložiti u tepsiju na papir za pečenje.
Isto ponovite s ostalim korama - od 9 kora dobićete 3 pite. Pite premažite sa malo ulja. Staviti da se peče u zagrejanu rernu i pecite oko 45 min. Pečene pite zajedno sa papirom za pečenje izvući iz tepsije (laganim podizanjem tepsije) na ravnu površinu i pomoću lopatica preneti pite na tacnu za posluživanje koja je posuta prezlima (da se pite ne bi odozdo lepile).
Pite pokriti sa vlažnom krpom i pustiti da se ohlade (na taj način se prilikom sečenja testo se neće raspadati). Ohlađene pite režite na parčad i pospite šećerom u prahu.
(Espreso / Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!