NIKO SE NIJE NADAO OVOME! Otkriveno koliko GODINA ima Dragan Bjelogrlić, ZANEMEĆETE
Foto: Youtube

šok

NIKO SE NIJE NADAO OVOME! Otkriveno koliko GODINA ima Dragan Bjelogrlić, ZANEMEĆETE

Godine 1965. doselio se sa porodicom u Beograd, gdje je kasnije završio osnovnu i srednju školu, kao i dve godine Građevinskog fakulteta

Objavljeno: 16:19h

Dragan Bjelogrlić srpski je filmski, televizijski i pozorišni glumac, reditelj, scenarista i producent.

Prvu ulogu dobio je 1978. godine, u filmu Boško Buha, da bi osamdesetih započeo njegov konstantni uspon u jugoslovenskoj kinematografiji, prvenstveno zahvaljujući TV seriji Bolji život, gde je igrao buntovnog Slobodana Bobu Popadića. Tokom devedesetih ostvario je veliki uspeh glumeći uglavnom u filmovima ratne tematike, kao što su Crni bombarder, Lepa sela lepo gore, Rane i Nebeska udica, ali i zahvaljujući mjuziklu Hajde da se volimo 3. I u novom milenijumu stvara upečatljive uloge u filmovima Sivi kamion crvene boje i Ivkova slava, kao i u TV seriji Vratiće se rode. Posle 2010. njegovo stvaralaštvo doživljava svojevrsnu renesansu, u kojoj se Bjelogrlić ostvaruje i kao scenarista i reditelj. Najpoznatiji projekti koje je režirao su sportske istorijske drame Montevideo, Bog te video i Montevideo, vidimo se, a najviše od svih njegova TV misterija Senke nad Balkanom, najbolje ocenjena srpska serija na sajtu IMDb, koju Dragan potpisuje kao reditelj, scenarista i glumac.

Potiče iz srpske dobrovoljačke porodice iz Hercegovine, koja se naselila u Banatu, posle Prvog svetskog rata.Dragan Bjelogrlić je prvi put pred kamerama glumio sa 15 godina i to u filmu Branka Bauera Boško Buha iz (1978). godine, tumačeći lik Save Jovanovića Sirogojna.

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

Godine 1965. doselio se sa porodicom u Beograd, gdje je kasnije završio osnovnu i srednju školu, kao i dve godine Građevinskog fakulteta.

Godine 1984. upisao je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, na kojem je diplomirao 1989.

Proslavio se ulogom Slobodana Popadića u seriji Bolji život (1987 - 1990). Nakon te uloge, usledile su uloge u TV seriji Zaboravljeni (1990) i filmovima Crni bombarder (1992), Pun mesec nad Beogradom (1993), Lepa sela lepo gore (1996), koje su Bjelogrlića uvrstile u red najpoznatijih i najpriznatijih srpskih glumaca.

Poslednjih godina Bjelogrlić se okušao kao producent, a prvi film koji je producirao bila su Lepa sela lepo gore.

Oprobao se i kao reditelj, režirao je igrani film i tv seriju Montevideo, bog te video i Montevideo, vidimo se, sa kojim je postigao veliki uspeh. Film je izabran za srpskog predstavnika za nagradu Oskar.

Ipak, najveći uspeh kao autor doživeo je sa serijom Senke nad Balkanom gde je igrao i glavnu ulogu inspektora Andre Tanasijevića. Serija je na popularnom sajtu za filmove i serije IMDb ocenjena kao najbolja srpska serija svih vremena.

Najpoznatije Draganove partnerke na televiziji i filmu bile su Vesna Trivalić, Nataša Ninković i Dubravka Mijatović. Prve dve igraju i u njegovoj seriji Senke nad Balkanom. Osim njih, tu su i Anica Dobra i Branka Katić.

Bjelogrlić je najčešće sarađivao sa glumcima sa kojima je studirao, Srđanom Todorovićem i Miloradom Mandićem Mandom, kao i sa drugim glumcima srednje generacije: Nenadom Jezdićem, Nikolom Đuričko, Draganom Jovanovićem, Vojinom Ćetkovićem, Zoranom Cvijanovićem, Nikolom Kojo, Nebojšom Glogovcem i drugima.

Rođen je u Opovu, 10. oktobara 1963. i ima 59 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.