EVO ŠTA O VAMA OTKRIVA KARMIČKI HOROSKOP: Ovo je ZADATAK svakog znaka ZODIJAKA
ilustracija, Foto: Profimedia

astrologija

EVO ŠTA O VAMA OTKRIVA KARMIČKI HOROSKOP: Ovo je ZADATAK svakog znaka ZODIJAKA

Evo šta je osnovni karmički zadatak za svaki znak Zodijaka

Objavljeno: 20:57h

Svaki horoskopski znak ima svoje vrline i mane, a kako bi samo ove pozitivne osobine izbijale na površinu, potrebno je znati svoj karmički zadatak i sve ono što nas razdire i uništava nam sudbinski put ostaviti iza sebe.

Evo šta je osnovni karmički zadatak za svaki znak Zodijaka.

Ovan

Onima rođenim u ovom znaku karmički je dodeljena izuzetna energija, koja ponekad graniči s agresivnošću. Ujedno su skloni i begu od monotonije i samokritike. Pravilnim korišćenjem urođenih osobina lakše mogu obaviti svoj životni zadatak, koji se sastoji u pronalaženju ravnoteže unutar sebe.

Sve što trebaju da urade je da nakon mnogobrojnih uspona, a posebno padova, smognu snage da ostave prošlost bez žaljenja, da nastave da žive u sadašnjosti, gledajući uvek isključivo prema napred.

Bik

Karmički zadatak rođenih u znaku Bika sastoji se od kreiranja i otvaranja sopstvenog duha i pronalaženja puta ka mudrosti, razumevanju i fleksibilnosti. Njima je rođenjem dodeljena sigurnost i samouverenost koja bi trebalo da budu osnov njihove unutrašnje nadogradnje.

1 / 7 Foto: Profimedia

Izrazito su principijelni, često slušaju, a da ne čuju i gledaju, a da ne vide, žive u pogrešnom uverenju da je upravo ono što oni smatraju istinitim jedina prava istina. Moraju da naučiti da se bore protiv svoje tvrdoglavosti i konzervativnosti. Njihov zadatak je da kontrolišu sopstvenu energiju, što će im omogućiti da se više posvete razmišljanju, analiziranju i unutrašnjem životu, kojima će si otvoriti put prema duhovnosti.

Blizanci

Karmički zadatak Blizanaca je pronalaženje sklada u svojoj dvojnoj prirodi. Spretni, pokretljivi, znatiželjni i nestalni, oni teško privode kraju zadatke koji su im zadani, iako teže da ih obave. Krivicu za neuspehe uvek prebacuju na nekog drugog, bežeći tako od suočavanja sa samom srži svojih problema. Narcisoidni po prirodi, smatraju se boljima od drugih, očekuju najbolje položaje i priznanja, a ne shvataju da je to nešto što treba i zaslužiti.

Kako ih jednako koliko i zemaljske stvari privlače i duhovna pitanja, moraju da nauče da savladaju svoju površnost, promene raspoloženja i protivtežu između svojih razmišljanja i delovanja.

Vračara, Magija, Horoskop, Astrologija, Tarot karte, Tarot
foto: Profimedia

Rak

Karmički zadatak Rakova je razvijanje svoje iskonske prirode. Imaju razvijenu duhovnu svest, koja treba da im predstavlja temelj za izgrađivanje života. Zato moraju da se oslobode prevelike emotivnosti koja u njima rađa potrebu za stalnim dokazima ljubavi, pažnje i odanosti. Po svojoj prirodi oni nisu ratnici i potpuno je nerealno očekivati borbenost ili agresivnost od njih. Kada su prisiljeni da se bore se za svoja uverenja, redovno izlaze kao gubitnici, što predstavlja velik udarac njihovu samopouzdanju i rađa u njima nove komplekse i frustracije.

Umesto rata i ‘oružja’, mirna samouverenost i samopouzdanje, temeljeni na stvarnim i proverenim kvalitetima, postaće njihovo najjače oružje.

Lav

1 / 5 Foto: Profimedia

U svim područjima života očekuju da se poštuje njihov autoritet. Međutim, usprkos kvalitetima preteruju u egoizmu i egocentričnosti te tako remete razvoj svoje ličnosti. Njihov karmički zadatak sastoji se od toga da stalno slušaju šta drugi imaju da im kažu i da otvorenog i neopterećenog duha uče od njih i pomažu.

Iskrenost, otvorenost i jednostavnost otvoriće im svaka vrata. Ne smeju da omalovažavaju slabije od sebe i procenjuju životne vrednosti isključivo prema sopstvenim merilima. Moraju da nauče da shvataju život u svoj njegovoj raznolikosti i prihvate ga baš takvog.

Devica

Onima rođenima u znaku Device karmički je dodeljena samodisciplina, kojom stiču sposobnost ispravnog odnošenja prema materijalnim vrednostima, radu i učenju. Oni smatraju svojom dužnošću da svoja osećanja, u ime viših ciljeva, drže na uzdi. Takvim postupcima, koji su mnogima nerazumljivi, nesvesno se izoluju od onih koji teže toplijim međuljudskim odnosima i koji njihovu nesigurnost i strah od zbližavanja pogrešno tumače kao nadmenu hladnoću i nedostupnost.

horoskop
foto: Profimedia

Zato je zadatak ovog znaka da nauči da se brine o drugima i izražava naklonost i ljubav, kako rečima tako i delima. Moraju se kloniti kritikovanja i ne posustaju u pokušajima da shvate tuđe motive. Umesto beskrajnih samoanaliza, koje rađaju nove sumnje, trebali bi da grade poverenje u sebe i svoje odluke, piše Atma.

Vaga

Vage teže ravnoteži između duha i materije i teško im je da se odluče na bilo kakvu akciju. Blage i pomirljive, nerado se upuštaju u konflikte, čak i pod cenu gubitka sigurnosti u sebe. Ali okrećući leđa problemima i uvek tražeći lakši put uglavnom ne postižu ništa dobro, već samo postavljaju niz novih zapreka na putu izgrađivanja sopstvene ličnosti.

Njihov karmički zadatak sastoji se od prihvatanja rizika i unošenja promena u svoju statičnost. Tek nakon što se otvore izazovima, rizikujući lažnu stabilnost, mogu očekivati veće životne uspehe. Ključni zadaci ovog znaka su jačanje hrabrosti i i inicijative.

Škorpija

Rođeni u znaku Škorpije raspolažu ogromnom energijom, koja u slučaju kada se ne kontroliše može postati destruktivna. Oni moraju uvek da imaju na umu kako mogućnosti izbora leže u njima samima i nisu im nametnute. Poštenjem i verom, nipošto nasilno, oni moraju pre svega da nauče kako se dostojno gubi i odustaje, kako bi se pripremili za odgovornost koju donosi uspeh.

Karmički zadatak ovog znaka sastoji se u razvijanju logičkog mišljenja i zauzdavanju strasti. Insistiranje na rešavanju konfliktnih situacija s osobama koje iz različitih razloga smatraju neprijateljima ili protivnicima, umesto da iste eliminišu ili ignorišu, najviše će pomoći njihovu samorazvoju.

Horoskop
foto: Profimedia

Strelac

Oni rođeni u znaku Strelca znaju koje je njihovo mesto u svetu i nisu opterećeni unutrašnjim krizama i konfliktima. Poseduju ravnotežu između duha i materije, smeju da poseduju materijalna dobra i uživaju u zemaljskom uspehu, pod uslovom da ostanu zahvalni, otvoreni i velikodušni.

Deljenje, uzajamnost, pažnja i razumevanje, kao i pomoć i zaštita slabih, nemoćnih i izgubljenih, trebalo bi da postanu njihov glavni životni zadatak.

Jarac

Rođenima u znaku Jarca karmički je dodeljena sposobnost uzdizanja duha nad materijom. Oni teže dosezanju superiornog znanja i na tom putu često prolaze kroz različita iskušenja. U duši su osetljivi, ne prilagođavaju se lako i obično će grubošću prikriti svoja prava osećanja. Kada treba da odaberu, radije će se odlučiti za kritiku nego za razumevanje i ponekad za osvetu radije nego za oproštaj.

Horoskop
foto: Profimedia

Zato moraju naučiti kako da ne budu cinični i negativno nastrojeni prema okolini pokušavajući da dokažu svoju intelektualnu nadmoć. Moraju da izbegavaju i izolovanje u tišinu i osamu i prisile sebe na društvene kontakte.

Vodolija

Rođeni u znaku Vodolije karmički su opterećeni poteškoćama u rešavanju konflikata sa svojom prošlošću. Ograničavajuće vaspitanje, moral i strah od autoriteta sputavaju njihov slobodni i neopterećen duh, namećući im previše razuma i opreza da se usudili da ga puste da zaista poleti.

Oni zato moraju da se bore protiv svoje unutrašnje podvojenosti i preuzmu odgovornost za svoje postupke. Plaše se reakcija i kritika okoline pa, premda su velikodušni i vole druge, stalno žive u strahu da će biti izdani i ostavljeni, radije birajući prividnu sigurnost nego otvoreni izazov. Kako bi zaista obavili svoj zadatak, moraju da prihvate rizike.

Ribe

Iako je Ribama karmički dodeljena velika sposobnost intuitivnog razmišljanja i delovanja, pripadnici ovog znaka često su zbunjeni reakcijama i pritiscima okoline i vezani željom da svakome ugode. Podilaze zahtevima i očekivanjima koja nisu u njihovom interesu.

Šta god da rade, Ribe bi trebalo da se oslanjaju na sopstvene instinkte i ne pridaju previše pažnje razumu niti podilaze mišljenju drugih o tome šta je za njih dobro. Njihov karmički zadatak sastoji se od izbegavanja sile i traženja sopstvenog puta, bez podilaženja tuđim zahtevima. Moraju odlučno da eliminišu sve situacije u kojima su prisiljeni da rade nešto što im ne odgovara.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.