LAKO I BRZO
KONZERVANSA NEMA NI NA MAPI: Od ove zimnice nema bolje, a sprema se OČAS POSLA (RECEPT)
Zeleni paradajz je turšija koju domaćice sve ređe spremaju
Kada dođe hladno vreme, ono što nam pored sunca najviše nedostaje je ukusno voće i povrće. Zato su naše mudre bake izmislile zimnicu kako bismo u pojedinim plodovima mogli da uživamo i u toku zime.
Zeleni paradajz je turšija koju domaćice sve ređe spremaju, a veoma je ukusna. Priprema ove zimnice je veoma brza, a najbolje od svega je to što se ne kuva i nema konzervansa.
Sastojci:
dva kg zelenog paradajza
biber u zrnu
četiri čena belog luka
šećer
so
sirće
peršun
Priprema:
Paradajz operite, očistite od peteljki, pa ga isecite na četvrtine. U čiste tegle stavite biber u zrnu po želji, peršun i seckan beli luk.
U tegle zatim naređajte paradajz sve do vrha.
U zavisnosti od toga koliko tegli dobijete, trebalo bi da u svaku sipate jednu kašičicu šećera, dve kašičice soli i tri kašike sirćeta.
Kada sve to stavite u tegle, nalijte vrelu vodu sve do vrha i zatvorite tegle čistim poklopcem.
Okrenite ih naopačke, dobro ih ušuškajte i ostavite da se ohlade. Posle 15 dana zeleni paradajz je spreman za jelo.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!