KONZERVANSA NEMA NI NA MAPI: Od ove zimnice nema bolje, a sprema se OČAS POSLA (RECEPT)
ilustracija, Foto: RINA

LAKO I BRZO

KONZERVANSA NEMA NI NA MAPI: Od ove zimnice nema bolje, a sprema se OČAS POSLA (RECEPT)

Zeleni paradajz je turšija koju domaćice sve ređe spremaju

Objavljeno:

Kada dođe hladno vreme, ono što nam pored sunca najviše nedostaje je ukusno voće i povrće. Zato su naše mudre bake izmislile zimnicu kako bismo u pojedinim plodovima mogli da uživamo i u toku zime.

Zeleni paradajz je turšija koju domaćice sve ređe spremaju, a veoma je ukusna. Priprema ove zimnice je veoma brza, a najbolje od svega je to što se ne kuva i nema konzervansa.

Sastojci:

dva kg zelenog paradajza

biber u zrnu

četiri čena belog luka

šećer

so

sirće

peršun

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Letina kuhinja

Priprema:

Paradajz operite, očistite od peteljki, pa ga isecite na četvrtine. U čiste tegle stavite biber u zrnu po želji, peršun i seckan beli luk.

U tegle zatim naređajte paradajz sve do vrha.

U zavisnosti od toga koliko tegli dobijete, trebalo bi da u svaku sipate jednu kašičicu šećera, dve kašičice soli i tri kašike sirćeta.

Kada sve to stavite u tegle, nalijte vrelu vodu sve do vrha i zatvorite tegle čistim poklopcem.

Okrenite ih naopačke, dobro ih ušuškajte i ostavite da se ohlade. Posle 15 dana zeleni paradajz je spreman za jelo.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.