KUPUS PO RECEPTU ČUVENOG MEŠE SELIMOVIĆA! Kleo se u ovo SAVRŠENO JELO, SRBE ĆE OBORITI SA NOGU
Foto: Printscreen

isprobajte

KUPUS PO RECEPTU ČUVENOG MEŠE SELIMOVIĆA! Kleo se u ovo SAVRŠENO JELO, SRBE ĆE OBORITI SA NOGU

Ovo varivo jača i oživljava ceo organizam

Objavljeno:

Kupus je veoma zdrav, njime se u organizam unose najkvalitetniji elementi za održavanje biološke ravnoteže organizma i za imunitet.

Koristi se preko cele godine,sirov ili kiseo, a ovaj recept za pripremu svežeg kupusa je proslavljen i jelo izuzetno ukusno i zdravo.

(po receptu Meše Selimovića)

Potrebno je:

800 g svežeg kupusa, 800 g juneće potrbušine, 100 g crvenog luka, 2 šargarepe, 100 g paprike, 200 g paradajza, veza peršuna, 40 g soli, biber u zrnu, 4 lovorova lista, dve-tri kašike ulja

Priprema:

Glavicu svežeg kupusa nasecite na velike kriške. Juneću potrbušinu narežite na krupne kocke i dinstajte na vrlo malo ulja 20-ak minuta, a zatim meso stavite u prikladan lonac. Na meso složite kupus, na njega na kriške narezanu glavicu crvenog luka, šargarepu narezanu, 2 veće paprike iseckane na kocke, 2 manja paradajza sameljite u njega dodajte malo seckanog svezeg bosiljka, i prelite preko, grubo naseckajte vezu peršuna pa dodajte so, biber, lovor i malo ulja. Dolijte vodu da pokrije sastojke i lagano kuvajte dva sata. Poslužite uz domaći sir

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.