POTRESNO! ĆERKA NENADA NENADOVIĆA PLAČE ZBOG SMRTI, U PITANJU JE ON (FOTO)
Foto: Printscreen

šok

POTRESNO! ĆERKA NENADA NENADOVIĆA PLAČE ZBOG SMRTI, U PITANJU JE ON (FOTO)

Pozorište Boško Buha, takođe je podelilo na Instagramu objavu, podsetivši sve na nedavno preminulog glumca.

Objavljeno: 15:27h

Glumac Nenad Nenadović, uz čije emisije za decu su odrastale čitave generacije, preminuo je na današnji dan pre godinu dana. Glumac nas je zauvek napustio u 57. godini, od poseldica korona virusa, nakon što je nekoliko dana proveo u Kovid - bolnici u Batajnci.

Njegova ćerka Jana ovom prilikom podelila je fotografiju na svom Instagram profilu, na kojoj su njih dvoje nasmejani i zagrljeni uz tužnu poruku:

- Godinu dana bez tebe...? Beskrajno nam nedostajes tata! Volimo te! - napisala je Jana Nenadović.

Pozorište Boško Buha, takođe je podelilo na Instagramu objavu, podsetivši sve na nedavno preminulog glumca.

- Na današnji dan, pre godinu dana preminuo je naš dragi kolega i prijatelj Nenad Nenadović, jedan od omiljenih glumaca najmlađe, ali i one starije publike. Bio je član Pozorišta „Boško Buha“ od 1987. godine. Nenad Nenadović je rođen 20. oktobra 1964. u Beogradu. Bio je glumac od malih nogu. Završio je glumu u poslednjoj klasi profesora Minje Dedića, i odmah po diplomiranju, zaposlio se u Pozorištu "Boško Buha“, svojoj "prvoj i poslednjoj profesionalnoj ljubavi“, kako je sam govorio. Odigrao je na desetine uloga – od svoje prve profesionalne uloge Bertrama u predstavi "Sve je dobro što se dobro svrši“ Šekspira u režiji Dejana Mijača, do poslednje u "Mačoru u čizmama“ Igora Bojovića u režiji Juga Radivojevića.

Od 2002. do 2005. Bio je upravnik Pozorišta "Boško Buha“. Za vreme njegovog mandata, osnovan je TIBA festival, internacionalni festival pozorišta za decu i mlade. Sa Nešom je bilo lako raditi. Uvek vedar i nasmejan, nikad nije unosio težinu u proces, a uvek je dolazio do glumačkih kreacija koja su osvajala srca publike. Bio je pouzdan kolega, neko na koga smo uvek mogli da se oslonimo, i sa kojim smo uvek sa radošću stvarali, ali i delili priče iz naših i njegovog života. Sa velikom radošću ga se sećamo ? - Stoji u saopštenju.

Njegov čitav život bio je obeležen glumom - još kao dete je igrao u filmu Boško Buha i seriji Povratak otpisanih, kasnije je otvorio školu glume i bio deo brojnih serija i emisija za decu.

Od njih se najviše pamte Pet šou i Zooteka, kada je sa decom učio o životinjama, kao i čuveni Fazoni i fore, uz Ljubivoja Ršumovića i Rašu Popova.

Nenadović je imao i zapaženu pozorišnu karijeru, a često je pisao i režirao za televiziju.

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.