STAVITE OVO NA DNO SAKSIJE I GLEDAJTE ČUDO: Za nekoliko DANA biljke će BUJATI
Biljke, Foto: Printscreen Instagram

probajte

STAVITE OVO NA DNO SAKSIJE I GLEDAJTE ČUDO: Za nekoliko DANA biljke će BUJATI

Isprobajte ovaj trik, vaše zelene ljubimice biće vam zahvalne.

Objavljeno:

Svakog proleća pre sadnje biljaka i cveća važno je obezbediti da zemlja za biljke ima odgovarajuću količinu hranjivih materija, a umesto da koristite đurivo iz prodavnice, možete napraviti sami prirodno đubrivo, koje će vašoj biljci obezbediti sve što joj je potrebno.

Ako ste novi u baštovanstvu, ovo vam se može činiti čudno, ali svaki iskusniji „poljoprivrednik“ znaće kakve benefite jaja imaju za biljke.

Jaja sadrže kalcijum, kao i tragove drugih elemenata uključujući magnezijum i fosfor i zbog toga su izvrsna za dodavanje hranjivih materija zemlji i kompostu.

Sve što treba napraviti jeste staviti malo zemlje u lonac za cveće i položiti sirovo jaje na vrh. Zatim rasprostri još malo zemlje po vrhu i zakopati seme biljke po vašem izboru baš kao što biste to i inače uradili. Nakon nekog vremena jaje će početi da se raspadata i delovati kao prirodno đubrivo.

Jaja
foto: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte

Ali ako ne želite da potrošite celo jaje, ne morate! Umesto čitavog jajeta možete koristiti i ljuske koje su takođe bogate kalcijumom, kiseonikom i fosfornom kiselinom – svim bitnim materijama koje podstiču rast biljaka.Već za dan-dva videćete benefite i vaša biljka će izgledati lepše i zdravije i više vam neće pasti napamet da kupujete skupa veštačka đubriva – kažu baštovani.

Sledeći put kada budete spremali omlet ili palačinke – umesto da bacite ljuske, iskoriste ih i njima nahranite svoje cveće! A ako imate veliki vrt u koji često zalaze ptice, možete po vrtu pobacati zdrobljene ljuske jaja jer će i njima dobro doći!

Naime, ptice koje posećuju naše vrtove često imaju manjak kalcijuma i jedu male komadiće ljuske jaja koje im nadoknađuju nedostatak kalcijuma. Već samo iz tog razloga vredi rasuti zdrobljenu ljusku jajeta po vrtu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.