KRALJICA ELIZABETA JE SVAKI DAN JELA KAJGANU NA OVAJ NAČIN: Ovaj RECEPT je specifičan zbog 2 SASTOJKA
Kajgana, Foto: Profimedia

KRALJEVSKI OBROK

KRALJICA ELIZABETA JE SVAKI DAN JELA KAJGANU NA OVAJ NAČIN: Ovaj RECEPT je specifičan zbog 2 SASTOJKA

Ovako pripremljena kajgana je bila omiljeno kraljičino jelo

Objavljeno:

Isprobajte recpet za omiljenu kajganu kraljice Elizabete, sastojci nisu skupi, a preukusna je. Dva sastojka joj daju specifičnu aromu.

Nutricionistkinja iz Australije, Li Holms, podelila je recept za omiljenu kajganu kraljice Elizabete II. Ona je recept dobila od nekadašnje kuvarice kraljevske porodice, a ovako pripremljena kajgana je bila omiljeno kraljičino jelo.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

Od one koju svi spremaju se razlikuje u dva sastojka, a to su muskatni oraščić i kora limuna, zbog kojih ima specifičan ukus.

Napravite jaja na ovaj način i saznajte zašto je kraljica Elizabta bila oduševljena njima.

Kajgana
foto: Printscreen/Youtube/Just Superior

Sastojci:

3 jajeta 1 kašika mleka morska so, po ukusu 1 kašika putera ili maslinovo ulje 1 kašičica rendane kore limuna mleveni muškatni oraščić vlašac

Priprema:

Umutite jaja i mleko u činiji dok se dobro ne sjedine. Posolite po ukusu. Zagrejte puter ili maslinovo ulje u malom tiganju na srednje-jakoj temepraturi. Dodajte jaja i smanjite temperaturu, pa ih polako špatulom pomerajte po tiganju da se ne zalepe za dno. Neposredno pre nego što počnu da se stežu, dodajte koricu limuna, muškatni oraščić i ako je potrebno još posolite i promešajte. Poslužite odmah, ukrašeno biberom i vlašcem, ako želite.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.