STARINSKI RECEPT ZA PITU BUNDEVARU: Topiće se u USTIMA ako dodate OVO, samo naše BAKE znaju TAJNU (RECEPT)
Bundevara, Foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

njamiii

STARINSKI RECEPT ZA PITU BUNDEVARU: Topiće se u USTIMA ako dodate OVO, samo naše BAKE znaju TAJNU (RECEPT)

Ukoliko želite, možete da dodate i malo cimeta koji će se savršeno uklopiti

Objavljeno: 21:12h

Ako postoji pita koja je definicija jeseni onda bi to sigurno bila bundevara. Kada kućom zamiriše pečena bundeva, skoro da ne postoji osoba čiji stomak ne zavapi za slatkim i ukusnim parčetom ove pite.

Ovom scenariju nedostaje samo recept pomoću kog ćete napraviti pitu sa bundevom, a Telegraf vam donosi onaj po kom su je pravile naše bake.

Ukoliko želite, možete da dodate i malo cimeta koji će se savršeno uklopiti.

Sastojci:

Bundevara
foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

500 g gotovih kora

500 g bundeve

5 kašika šećera

3 kesice vanil šećera

200 ml ulja

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

cimet po želji

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Bundevu izrendajte na krupno redne, pa je pržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali ulje.

Kada bundeva omekša, dodajte običan i vanil šećera i cimet, pa sve mešajte nekoliko minuta.

Kore podelite, odnosno po šest kora za tri rolata.

Prvu koru premažite sa tri kašike fila. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem.

Bundevara
foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

Postupak ponavljate sve dok imate fila i kora.

Pleh premažite uljem i poređajte rolate, pa i njih premažite s malo ulja.

Pitu pecite u hladnoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena.

Bundevara
foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

Kada je bundevara gotova, izvadite je iz rerne, prekrijte krpom i ostavite 10 minuta da se prohladi, a onda je pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.