ONA JE BILA ŽENA RADKA POLIČA! Svi su je znali, IZAŠLA SVA ISTINA O NJOJ (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/ RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

OTKRIVAMO

ONA JE BILA ŽENA RADKA POLIČA! Svi su je znali, IZAŠLA SVA ISTINA O NJOJ (FOTO)

Objavljeno:

Barbara Levstik (Ljubljana, 17. januar 1950 — Ljubljana, 25. mart 2009) je bila jugoslovenska i slovenačka glumica i žena glumca Radka Poliča.

Na pozorišnim daskama bila je vrlo rano- s osam godina nastupila je u Pikici i Tončeku (1958.) Ericha Kästnera, postavljenoj u Viteškoj dvorani Križank u režiji Balbine Battelino Baranovič. Osim klasičnog pozorišta, uvek je rado prihvatala nove, drugačije scenske izazove - tako je nastupila u legendarnoj predstavi Dušana Jovanovića Pupili, papa Pupilo je Pupilčki (1969.), a 1992. s Ivanom Rupnikom u projektu Uprizorenje B Brechtove pesme s glazbom Kurta Weilla, Paula Dessaua i B. B. u Kudu France Prešeren.

Rođena je 1950. u Ljubljani, a prvu profesionalnu ulogu, kako čitamo u njenoj biografiji, ostvarila je u predstavi H. Müllera Pusta obala, Medeja kao materijal, Krajolik s argonautima u režiji Martina Kušeja 1987. u Eksperimentalnom kazalištu. Glej. Na daskama ljubljanske Drame SNG ostvarila je, među ostalim, ulogu Druge devojke (1989.) u Mihailovićevoj drami Kad su cvjetale tikve, kao Saru (1991.) u Zupančičevoj drami Isterivači đavola, kao Ona (1993.). ) u Jesihovoj ljubavi, Žena (1994.) u Zajčevih Grmačeh, Madam Vajner (1997.) u Babeljevom Zatonu... Glumila je i u filmovima među kojima su film Vidimo se u sledećem ratu (1980.), Koraki (1978.) i dr.

Podsetimo, njen muž i slovački glumac Radko Polič juče je preminuo u 81. godini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.