
predlog
RECEPT ZA TRADICIONALNO JELO IZ VOJVODINE: Ovakav ručak sa KOBASICOM još niste SPREMALI, topi se u USTIMA
Nakon kuvanja ostaviti poklopljenu jedno 5-10 minuta, kako bi se dodatno zgusnula
Recept za autohtono, tradicionalno jelo sa severa Vojvodine.
Sastojci za 3 osobe:
250g testenine za taranu (sitnog zrnastog oblika)
2 srednja krompira
oko 100g sušene kobasice (ovo je jako važno, ni slučajno ne sme da bude presna, može da ljutkasta, sremska)
srednja glavica crnog luka

pola kašike aleve paprike
so, biber
ukoliko želite, malo soka od paradajza, mada nije neophodno
Priprema
Sitno iseckan luk dinstati na malo ulja. Kad postane staklast, dodati isečen krompir i kobasicu isečenu na tanke kolutove i zajedno dinstati uz neprestano mešanje kako kobasica ne bi izgorela.

Kada je kobasica pustila sok i lepo zamirisala, naliti vode (od oka) i sipati testo za taranu. Začiniti i dodati alevu papriku. Kuvati otprilike jedno pola sata, dok krompir nije skuvan i testo lepo nabubri.
Po potrebi dolivati vode. Bitno je da na kraju tarana bude gusto-tečna, nikako retka. Nakon kuvanja ostaviti poklopljenu jedno 5-10 minuta, kako bi se dodatno zgusnula.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!