LAKO SE NEGUJE I SVI ŽELE DA JE IMAJU KOD KUĆE: S razlogom je nazivaju NAJLEPŠOM BILJKOM! (VIDEO)
Devojačko srce, Foto: Printscreen/youtube/ johnny A

Dicentra spectabilis

LAKO SE NEGUJE I SVI ŽELE DA JE IMAJU KOD KUĆE: S razlogom je nazivaju NAJLEPŠOM BILJKOM! (VIDEO)

Ako je devojačko srce zasađeno u teglu, treba ga uneti u kuću kada napolju zahladi i stigne mraz

Objavljeno:

Dicentra spectabilis ili Devojačko srce je višegodišnja biljka koja svojim nežnim srcolikim cvetovima dugi niz godina može da ukrašava naše bašte i terase, a zahteva samo malo pažnje i nege.

Nega biljaka To je biljka koja voli sunce, ali uspeva i u polusjeni. Posadite je u propusno zemljište i redovno zalivajte, ali nemojte da bude u vlažnoj zemlji da ne istrune. Zemlja treba da se dobro osuši između dva zalivanja, a ako se biljka sadi u teglu, važno je da voda ne ostane u prostirci. Ali, s druge strane, devojačko srce može da izdrži velike vrućine i sušu.

Prilikom sadnje važno je da rastojanje između biljaka bude između 20 i 30 centimetara. Ako je devojačko srce zasađeno u teglu, treba ga uneti u kuću kada napolju zahladi i stigne mraz, a biljka će moći da nastavi da cveta u zatvorenom prostoru. Važno je samo da biljka ne bude previše topla i da se ne zaliva previše, prenosi Zadovoljna.hr.

Razmnožavanje biljke

Devojčino srce se razmnožava deljenjem korena. Koren se deli u rano proleće ili u jesen, dok biljka miruje. Koren podnosi veoma niske temperature, a podnosi mraz i temperature i ispod minus 20 stepeni Celzijusa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.