NJAM NJAM
NAPRAVITE TIKVICE NA OVAJ NAČIN: Ukus za DESETKU, od sada ćete ih samo na OVAJ NAČIN JESTI (RECEPT)
Pecite dok šipke na vrhu ne postanu zlatnožute (oko 20 minuta), a zatim ih okrenite na drugu stranu i pecite još 20 minuta
Sastojci za štapiće od tikvica:
3 velike tikvice
150 grama panko mrvica
100 grama rendanog parmezana
2 jaja
so i biber
Priprema štapića od tikvica:
Tikvice oljuštite, operite i isecite na tanke štapiće. Ako imate domaće tikvice koje nisu prskane, onda ih ne morate guliti. U jednoj činiji pomešajte prezle i parmezan, a u drugoj jaja. Svaki štapić umočite u jaja, a zatim uvaljajte u mešavinu mrvica i sira. Stavite štapiće jedan pored drugog na lagano podmazan pleh.
Posolite, pobiberite i poprskajte maslinovim uljem, pa posudu stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni Celzijusa. Pecite dok šipke na vrhu ne postanu zlatnožute (oko 20 minuta), a zatim ih okrenite na drugu stranu i pecite još 20 minuta.
(Espreso / Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!