NAPRAVITE DOMAĆI HLEB KOJI SE NE MESI: Tajna HRSKAVOSTI i MEKOĆE se krije u OVOM SASTOJKU (RECEPT)
Domaći hleb, Foto: Printscreen/Youtube/ Przepiski

jednostavno

NAPRAVITE DOMAĆI HLEB KOJI SE NE MESI: Tajna HRSKAVOSTI i MEKOĆE se krije u OVOM SASTOJKU (RECEPT)

Isprobajte recept za hleb koji ima hrskavu koricu, mekan je iznutra i ne raspada se

Objavljeno: 21:49h

Nikad brže do ukusnog domaćeg hleba.

Super jednostavan recept za ukusan pšenični hleb koji uvek uspeva. Napraviti ga može čak i početnik koji nema mnogo iskustva u pečenju. Samo pripremite sastojke, pratite recept i vaš ukusni domaći hleb je spreman!

Isprobajte recept za hleb koji ima hrskavu koricu, mekan je iznutra i ne raspada se.

Domaći hleb, Hleb
foto: Printscreen/Youtube/ Przepiski

Sastojci: 500 g pšeničnog brašna tip 650 7 g suvog kvasca 1 kašičica šećera 500 ml tople vode

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Przepiski

2 kašike ulja prstohvat soli sušeno bilje

Priprema:

U činiju sipajte prosejano brašno, kvasac, šećer i so. Zatim sipajte ulje i toplu vodu. Sve sastojke pomešati, izmešati i umutiti mikserom ili varjačom. Pripremljeno testo prekrijte krpom i ostavite da se diže 1 sat. Pleh premažite uljem i stavite testo u njega. Pospite suvim biljem. Stavite hleb u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 50 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.