ZAPIŠITE
OVAKO SE NA LESKOVAČKI NAČIN PRAVI AJVAR: Originalni recept stiže sa JUGA SRBIJE, tajna ZIMNICE se krije u OVOME
Neće vam biti potreban konzervans
Leskovčani su naveliko poznati po dve stvari – leskovačkom roštilju i leskovačkom ajvaru. b92 vam u nastavku teksta daje originalni recept za ajvar koji dolazi sa juga Srbije.
Sastojci:
pečene paprike 12 kg,
1l ulja,
6 kašika šećera,
6 kašika soli
Priprema:
U veliku šerpu sipati ulje, šećer, so i mutiti na tihoj vatri da se sjedini.
Potom dodati pečenu i mlevenu papriku i dobro mešati. Počnite slabijim intenzitetom, a potom neprekidno, na jakoj vatri, mešajte jače.
Za ovaj proces će vam trebati jedno sat. Vruć ajvar treba sipati u vruće tegle i zatvoriti. Neće vam biti potreban konzervans.
(Espreso / b92)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!