STARI RECEPT ZA DOMAĆI SOK OD JABUKE: Ovako su ga nekada pravile SRPSKE DOMAĆICE, oduševićete se (FOTO)
Sok od jabuke, Foto: Printscreen/youtube/MelLockcuff

MORATE PROBATI

STARI RECEPT ZA DOMAĆI SOK OD JABUKE: Ovako su ga nekada pravile SRPSKE DOMAĆICE, oduševićete se (FOTO)

Svi znamo da je domaće najbolje, apsolutno je provereno, sveže i ukusno, zato bi trebalo da nam pređe u naviku i da postane deo svakog dela naše ishrane, a u to se ubrajaju i sokovi.

Objavljeno: 13:45h

Pored klasičnog soka od višanja ili zove, koji su gotovo deo svake zimnice, i bilo koje drugo voće možete da iskoristite kako biste napravili ukusan sok.

Zato isprobajte recept za sok od jabuke, i uživajte u još jednoj verziji omiljenog pića.

Za dve litre vam je potrebno:

- 1,5 kg jabuka

- 2 l vode

- 1 kesica limunske kiseline

- korica jednog limuna

- 10 g mešavine cimeta i šećera

- 350 g smeđeg šećera

- prstohvat soli

Priprema:

Jabuke očistite i naseckajte na kockice. Prebacite u lonac u koji će da se kuvaju. Dodajte limunsku kiselinu, koricu limuna, cimet šećer i smeđi šećer. Sve prelijte vodom i stavite da se kuva.

Kada prokuva, krčkajte minimalno 30 minuta, dok jabuke u potpunosti ne omekšaju. Štapnim mikserom ispasirajte jabuke dok ne dobijete gusti sok. Vratite na vatru još pet minuta, probajte i dodajte još cimeta po želji. Sok sipajte u staklene flaše, zatvorite dobro i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.