PIKANTNI PARADAJZ IZ TEGLE: Ovu ZIMNICU morate da NAPRAVITE, domaćice ništa JEDNOSTAVNIJE ne postoji
Zimnica, Foto: Printscreen/Youtube/ Melissa Mir

SVIDEĆE VAM SE

PIKANTNI PARADAJZ IZ TEGLE: Ovu ZIMNICU morate da NAPRAVITE, domaćice ništa JEDNOSTAVNIJE ne postoji

Paprika je glavna zvezda zimnice, od nje se pravi ajvar, pinđur, pečene paprike, ali ni paradajz nije loš

Objavljeno:

Kad dođe jesen svi se raduju pravljenju zimnice, jeste da zahteva vreme i trud, ali na kraju se isplati. Paprika je glavna zvezda zimnice, od nje se pravi ajvar, pinđur, pečene paprike, ali ni paradajz nije loš. Stvar ukusa vam predlaže vam da isprobate pikantni paradajz iz tegle koji će vas oduševiti, pogotovo ako ste ljubitelj ljutkaste hrane.

Sastojci:

1,2 kg duguljastog paradajza

1 glava belog luka

ljute papričice

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Melissa Mir

1 paprika šilja

veza peršuna

lovorov list

Paradajz iz tegle, Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Melissa Mir

1 kašičica šećera za svaku teglu

1 kašičica soli za svaku teglu

Paradajz iz tegle, Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Melissa Mir

Priprema:

Paradajzu isecite vrh, a zatim očistite beli luk i čenove stavite u blender. Dodajte peršun, papriku kojoj ste izvadili semenke, ljuti papričicu i dobro izblendirajte. U sterilisane tegle stavite lovorov list, pa poređajte paradajz, preko stavite malo smese od paprika i luka, pa prelijte vrućom vodom.

Paradajz iz tegle, Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Melissa Mir

Sipajte u svaku teglu šećer i so, pa tegle stavite u šerpu sa vodom na čije dno ste stavili krpu i poklopite. Kuvajte 15 minuta, pa izvadite i dobro zatvorite poklopac. Čuvajte u frižideru.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.