OVO JE UZROK SMRTI OMILJENOG VODITELJA SA NACIONALNE TV! Prognozirali mu 10 do 18 godina života!
Foto: Printscreen/Youtube

TUGA

OVO JE UZROK SMRTI OMILJENOG VODITELJA SA NACIONALNE TV! Prognozirali mu 10 do 18 godina života!

Bil Turnbul prošle godine u oktobru najavio je povlačenje iz medijskog sveta zbog zdravstvenih razloga. U zvaničnom saopštenju porodice navodi se da je voditelj preminuo u svom domu okružen najbližima

Objavljeno: 09:05h

Slavni i voljeni BBC voditelj Bil Turnbul (66) preminuo je prošle nedelje u svom domu posle duge i teške borbe sa rakom prostate. Vest o smrti prezentera objavila njegova matična medijska kuća i kolege Naga Munčeti i Čarli Stajt.

Bil Turnbul prošle godine u oktobru najavio je povlačenje iz medijskog sveta zbog zdravstvenih razloga. U zvaničnom saopštenju porodice navodi se da je voditelj preminuo u svom domu okružen najbližima.

Bilu je rak prostate dijagnostikovan 2017. godine i narednih pet godina vodio je borbu za život.

- Naš voljeni Bili preminio je u svom domu, pet godina od dijagnoze - rak prostate. Poslednja nedelja života bila mu je jedna od najlepših u životu jer se cela porodica okupila da mu da podršku - rekla je Bilova supruga.

U razgovoru sa medijima 2018. godine Bil je rekao da su ga mučili bolovi koje je pripisao starosti.

Ispostavilo se da se kancer proširio do kosti. Situacija i nije toliko tragična po Bila, jer kaže, i pored te zastrašujuće činjenice, prognozirali su mu 10 do 18 godina života. Bil je tada otvoreno govorio o svom slučaju da bi naveo druge da redovno idu na preglede.

- Da sam bio pametan i da nisam odlagao odlazak lekaru, sad bih bio u mnogo boljem stanju. Užasna je ta dijagnoza. Sa vama je stalno, kroz ceo dan. Legnete da spavate, probudite se i prvo što vam prođe kroz glavu je "Pa ja imam rak. I dalje imam rak. To nije bila noćna mora - rekao je tada pokojni voditelj.

- Svestan sam činjenice da za mene nema leka i da neću ozdraviti, ali stvari ipak ne stoje toliko loše - i dodao da je srećan što je imao neverovatan život.

- Čak i da umrem sutra, ne bih imao na šta da se žalim. Imao sam divnu karijeru, sjajan porodičan život, super sam se provodio. Bolest sada malo utiče na mene, postao sam oštriji, osećam ponekad ogroman bes u sebi, a zbog hormona sam mnogo emotivniji - pričao je Bil, koji se protiv lošeg raspoloženja borio i crnim humorom.

- Baš su mi nedavno promovisali neko vino koje će sazreti 2030. godine. Rekao sam: "Onda baš i nema svrhe da ga kupim" - pričao je on voditelj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.