UGLAVNOM SE PRAVI OD OSTATAKA AJVARA: Specijalitet od kojeg kreće VODA, lako obogatite SVOJU TRPEZU (RECEPT)
Ajvar, Foto: Profimedia

RECEPT

UGLAVNOM SE PRAVI OD OSTATAKA AJVARA: Specijalitet od kojeg kreće VODA, lako obogatite SVOJU TRPEZU (RECEPT)

Lovačka salata se lako i brzo priprema, a odličan je prilog svakom jelu

Objavljeno: 16:28h

Lovačku salatu obično pravimo od onoga što ostane od ajvara , pinđura i ostalih zimskih slanih poslastica. Glavni sastojci su paradajz sok, paprike, šargarepa i luk. S obzirom vreme pripreme zimnice uveliko traje, nije na odmet da je obogatite i ovim receptom. Lovačka salata biće ukusan dodatak vašim jelima tokom zime.

Sastojci:

1 l paradajz soka 2 kg paprike 4 veće glavice crnog luka 5 većih šargarepa 100 g soli 100 g šećera 100 ml jabukovog sirćeta 100 ml ulja peršun po ukusu list lovora, po želji 6 čenova belog luka 5 g konzervansa

Priprema:

Sameljite luk pa ga dodajte paradajz soku. Stavite u šerpu i kuvajte oko pola sata na srednjoj jačini. Papriku operite, očistite i isecite na kockice, a šargarepu na kolutiće. Beli luk sameljite. Posle pola sata kuvanja paradajza i crnog luka dodati iseckanu papriku, šargarepu, beli luk, lovorov list i sve preliti uljem, sirćetom, solju i šećerom. Promešati pa ostaviti da se kuva između 90 i 120 minuta. Zavisno koliko ima tečnosti, koliko je paprika sočna, jačine šporeta. Posle sat i po proveriti gustinu, dodatno će se zgusnuti kada se ohladi. Gustina treba da je nešto kao za ajvar. Izvadite list lovora. Kada sklonite sa šporeta dodajte peršunov list i konzervans, promešajte i ostavite 10 minuta da odstoji.

1 / 5 Foto: Boško Karanović

Tegle zagrejte u rerni na 60 stepeni. U zagrejane tegle sipati po malo salate, u svaku po malo, pa tako i dopunjavati do kraja. Preklopiti celofanom, staviti gumicu i onda poklopac.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.