doručak
FRITATA IZ RERNE: Brz i ukusan doručak, UVEK DOBRO REŠENJE! (RECEPT)
Zasitno i ukusno
Italijani su majstori da ni od čega naprave jelo zbog kog vam krene voda na usta. Fritata se pravi kada u kući imate jaja i poluprazan frižider. Ova sa prazilukom je samo jedna od brojnih varijacija, a vi improvizujte.
Sastojci
praziluk 2 struka
tikvica 1 mala
jaja 6 komada
sir koliko imate
so1/2 kašičice
biber po ukusu
suvi origano 1 kašičica
ulje 30 ml
Kako pripremiti
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni i dok se rerna greje na malo ulja u tučanom tiganju propržite praziluk iseckan na kolutove. Tikvicu narendajte, posolite i ocedite od viška vode, pa dodajte praziluku, posolite i pobiberite i pržite zajedno još 5 minuta. U činiji ulupajte jaja, posolite ih pazeći da ne preterate, dodajte malo sira i origano, pa prelijte povrće. Ne mešajte jaja, pa posle 2 - 3 minuta stavite fritatu u zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!