SULTANOVE SLATKE SARMICE, GOSTI ĆE ODLEPITI: Gotove za svega 15 MINUTA, uz to su i JEFTINE! (VIDEO)
Slatka sarmica, Foto: Printscreen Domaći recepti

PREUKUSNE

SULTANOVE SLATKE SARMICE, GOSTI ĆE ODLEPITI: Gotove za svega 15 MINUTA, uz to su i JEFTINE! (VIDEO)

Nije skup recept, a verovarno da sastojke već imate u kući.

Objavljeno:

Skuvate, prospete, umutite, namažete i urolate…. Gotove su za 15 minuta sa sve rolanjem.

Sastojci:

1l mleka

1 šoljica brašna ( za kafu, ne najmanja starinska, nego malo veća, slika je dole)

1,5 šoljica gustina

2 šoljice šećera

2 pune kašika kakaoa

1 vanilin šećer

50 gr margarina

100 gr kokosa

Za fil:

100 – 150 ml slatke pavlake ( ili 100 gr šlaga izmućenog sa kiselom vodom )

Priprema:

Pomešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 250 – 300 ml mleka.

Ostatak staviti da provri.

Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati.

Prvo je retka, pa ima malo grudvica, pa se stegne i grudvice nestanu.

Meni se lepila za šerpu pa sam stalno morala energično da mešam.

Skloniti sa vatre i dodati margarin pa mešati dok se skroz ne sjedine. U očetku izgleda vodeno ali se lagano spajaju.

U veliki pleh posuti sav kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju levo – desno. ( slika )

Preko kokosa istresati skuvani “puding”.

Šarajte svuda, po celoj tepsiji, da što manje razvlačite. ( slika )

Kada uspete i razvučete ravnomerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frižider.

Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko “pudinga” .

Isecite u štrafte i uvijajte ( slika )

Uvijete u krug, pa presečete.

Desnom rukom držite a levom nožem presečete.

Prvu slatku sarmu ne možete dodatno uvaljati u kokos koji je dole nego nju sklonite na tacnu.

Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još sa tim kokosom.

Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.

Prijatno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.