SRBI PRAVE OGROMNU GREŠKU KADA JE U PITANJU MLEVENO MESO! Zbog ovog im posle nije DOBRO
Mleveno meso, Foto: Youtube/Printscreen/ University of Illinois Extension

OPREZ

SRBI PRAVE OGROMNU GREŠKU KADA JE U PITANJU MLEVENO MESO! Zbog ovog im posle nije DOBRO

Ako je termički obrađeno, može da ostane zamrznuto 2 do 3 meseca i ukus se neće toliko promeniti jer je deo vlažnosti već izgubljen tokom kuvanja

Objavljeno:

Tek kupljeno mleveno meso u frižideru može da stoji dan, najviše dva, pa bi najbolje bilo, ako ne planirate da ga potrošite u tom periodu, da ga u zamrzivač. Ali, zapamtite, ni tamo ne može da stoji beskonačno dugo.

Gubitak vlažnosti jedan je od glavnih uzroka usled koga mleveno meso gubi na jačini ukusa nakon što stoji duže vreme, tvrde iz "U.S. Department of Agriculture" (USDA), čak i ako stoji u zamrzivaču, što znači da ni onde ne može da stoji čitavu večnost.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ako je termički obrađeno, može da ostane zamrznuto 2 do 3 meseca i ukus se neće toliko promeniti jer je deo vlažnosti već izgubljen tokom kuvanja.

Sirovo mleveno meso u zamrzivaču može da se čuva 3 do 4 meseca. Važno je, naravno, i kako je spremljeno. U originalnom pakovanju može da stoji do 2 sedmice, a ako planirate da ga držite duže od toga, bilo bi dobro da pakovanje obmotate folijom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.