AKO VIDITE DA JE SLANINA OVAKVA, BACITE JE ODMAH! Ove stvari otkrivaju da je POKVARENA!
Slanina, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

AKO VIDITE DA JE SLANINA OVAKVA, BACITE JE ODMAH! Ove stvari otkrivaju da je POKVARENA!

Pokvareno suvo meso ne bi trebali jesti jer u mesu postoji mnoštvo bakterija koje možete uneti u vaš organizam

Objavljeno:

Kobasica i slanina su jedni od najpopularnijih suhomesnatih prerađevina kod nas. Donosimo kako prepoznati pokvareno suvo meso koje predugo stoji u vašem frižideru. Pokvareno suho meso ovisi o mnogim čimbenicima. Vrsta mesa, način skl.adištenja, je li meso kuvano ili ne.

Ukoliko ste u trgovini i kupujete kobasicu, tražite kobasicu kojoj je površina glatka i sjajna. Ukoliko je kobasica lepljiva, najbolje je ne kupovati. Lepljiva kobasica je pred istekom roka trajanja. Takođe je važna boja kobasice. Ako je kobasica pri vrhu postala sivkasta ili zelenkasta, nemojte je konzumirati. Kobasicu ne bi trebali držati u zamrzivaču duže od 2 – 3 meseca jer tada kobasica gubi na kvalitetu i izmenjuje ukus.

1 / 4 Foto: Printscreen/TikTok/rightguysreview

Ukoliko imate slaninu koja gubi svoju crvenu boju te dobija bledu sivkastu, to znači da se pokvarila. Slično kao i kod kobasice, kada slanina postane sluzava ili lepljiva to znači da joj je rok trajanja pri kraju. Ukoliko slanina ima kiseli miris to takođe znači da je pokvarena i ne bi ju bilo pametno jesti. Ukoliko primetite bilo kakve znakove kvarenja na slanini, bacite je kako ne biste kontaminirali i ostalu hranu u vašem frižideru.

Frižider
foto: Profimedia

Pokvareno suvo meso ne bi trebali jesti jer u mesu postoji mnoštvo bakterija koje možete uneti u vaš organizam.

(Espreso / Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.