EVO KAKO DA JEDETE PICU, A DA VAS NE UGOJI NI GRAM: Dve stvari morate da ISPOŠTUJETE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ CooKing

zdrava ishrana

EVO KAKO DA JEDETE PICU, A DA VAS NE UGOJI NI GRAM: Dve stvari morate da ISPOŠTUJETE

Kako da pica ne goji?

Objavljeno:

Pica je jedan od omiljenijih specijaliteta širom planete, a vrlo je kalorična. Oni koji vole ovo jelo i često ga jedu, trebalo bi da nauče dva pravila ukoliko ne žele da dobiju na kilaži.

Prvo, morate da vodite računa o broju kalorija koje ste uneli u organizam.

"Ako svaki dan jedete komad pice, nećete nauditi zdravlju i liniji. Najvažnije od svega jeste da uzmete u obzir ukupan broj kalorija koje unosite dnevno. Ako trošite više energije nego što dobijate hranom, onda možete makar svakog drugog dana da jedete picu za ručak", rekla je ruska dijetetičarka Elena Solomatina.

Drugo, treba da birate picu napravljenu od zdravih sastojaka.

"Ako je već jedete, važno je da bude sveža. Pravite ili birajte one u kojima ima više paradajza. To znači da će biti više likopena. Ova supstanca je moćna, ona je antioksidans koji veoma blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem, a ima i antikancerogena svojstva, objasnila je Elena.

Pica
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Takođe, nutricionistkinja je savetovala da kupujete ili pravite picu sa tankom korom. Međutim, ako to nije slučaj, onda bi svakako trebalo da se uzdržite od jedenja okrajaka. Ovako ćete smanjiiti broj kalorija su uneti u organizam.

Sada bez griže savesti možete jesti svoje omiljeno jelo, prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.