RERNA IMA DA VAM SE SIJA K'O NOVA: Ovo su najbolje cake da to POSTIGNETE!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Mashed

higijena

RERNA IMA DA VAM SE SIJA K'O NOVA: Ovo su najbolje cake da to POSTIGNETE!

Slično limunu, sirće je takođe postalo sveti gral za mnoge ljubitelje čišćenja širom sveta, a pokazalo se da i pećnica može imati koristi od ovog jeftinog sastojka

Objavljeno:

Zbog svoje kisele prirode, citrusno voće je omiljeno sredstvo za brojna čišćenja u kuhinji, poput uklanjanja tvrdokornog kamenca

Puna masnoće i ostataka hrane, čišćenje rerne je zadatak koji većina nas izbegava poput kuge. No, jedna stručnjakinja za čišćenje otkrila je kako da vaša rerna blista kao nova s ​​proizvodima koje već imate kod kuće.

Stručnjakinja, poznata po svojim trikovima za čišćenje, na TikToku je demonstrirala kako kuhinjsku rernu možete očistiti od prljavštine.

Usisavač

Prema njenim rečima, prvi korak je usisavanje prljavštine s manjim nastavkom - ova zgodna mala napomena olakšaće uklanjanje mrvica do kojih je teško doći.

Namočite rešetke rerne

Prekrivene uljem i ostacima hrane, rešetke se s vremenom jako zaprljaju i iako se čini nemogućim oživeti sjaj, postoji način. Namočite svoje rešetke u kadi preko noći s jednom šoljicom deterdženta za pranje posuđa. Sledećeg dana upotrebite četku za ribanje da izribate masnoću.

1 / 4 Foto: Printscreen/Facebook/dailymail.co.uk

Limun

Zbog svoje kisele prirode, citrusno voće je omiljeno sredstvo za brojna čišćenja u kuhinji, poput uklanjanja tvrdokornog kamenca. A prema stručnjakinji, limun čini čuda i za čišćenje rerne. Da biste očistili unutrašnjost rerne, napunite posudu vodom i dve polovine limuna te je zakuvajte u rerni na 225 stepeni. Kada voda proključa, sklonite posudu. Ostavite rernu da se malo ohladi. Zatim obrišite vlažnom krpom.

Soda bikarbona može učiniti čuda, no nemojte se njome koristiti za ovo...

Soda bikarbona neizostavan je sastojak u svakoj kuhinji i to zbog različitih načina upotrebe. Osim što se dodaje jelima, posebno u pripremi kolača za dizana testa, sodu mnoge domaćice upotrebljavaju i za čišćenje.

Trik s sirćem

Slično limunu, sirće je takođe postalo sveti gral za mnoge ljubitelje čišćenja širom sveta, a pokazalo se da i pećnica može imati koristi od ovog jeftinog sastojka. Umočite četkicu za zube u sirće kako biste uklonili masnoću s teško dostupnih mesta.

Soda bikarbona

U viralnom videu stručnjakinja je takođe otkrila kako soda bikarbona može učiniti da staklo rerne ponovno blista kao novo. Da biste ga očistili, jednostavno pospite malo sode na staklo, prije nego što iscedite malo limuna na vrh - ova kombinacija će ukloniti svu tvrdokornu masnoću. Ostavite da odstoji deset minuta. Zatim obrišite grubom stranom sunđera. Nakon toga zgrabite krpu od mikrovlakana i uklonite sav višak.

(Espreso / Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.