ŠTA STAVLJATI U MAŠINU UMESTO OMEKŠIVAČA? Rešenja koja vam nikad na pamet ne bi pala, 1 od njih su teniske loptice!
Ilustracija, Foto: Profimedia

higijena

ŠTA STAVLJATI U MAŠINU UMESTO OMEKŠIVAČA? Rešenja koja vam nikad na pamet ne bi pala, 1 od njih su teniske loptice!

Dodavanje čaše vinskog sirćeta u pregradu za omekšivač omekšaće odeću i osvežiti je mirisom

Objavljeno:

Ako ste potrošili omekšivač, postoji adekvatna zamena, a veš će takođe biti mekan i mirisan. Isprobajte neku od ovih 5 tehnika:

1. Neki ljudi umesto omekšivača u mašinu za sušenje veša ubacuju teniske ili ostale gumene loptice. Ova metoda nije naročito omiljena jer može da stvori probleme kod osoba alergičnih na lateks a zato nije ni najbolje rešenje za osetljive komade odeće. Međutim, ako nemate problema s ovim slobodno isprobajte i ovu varijantu.

2. Dodajte pola šoljice sode bikarbone u čašu vode i dobijeni sadržaj dodajte u pretinac za omekšivač. Možda odeća neće mirisati onoliko intenzivno koliko ste navikli, ali će zato biti izuzetno mekana budući da soda bikarbona najbolje od svih sastojaka omekšava vodu.

1 / 3 Foto: Profimedia

3. Jedna od neobičnijih metoda je ubacivanje malene kuglice izrađene od aluminijske folije u sušilicu za veš, ali to treba izbegavati kod osetiljive odeće.

4. Dodavanje čaše vinskog sirćeta u pregradu za omekšivač omekšaće odeću i osvežiti je mirisom, iako to neće biti učinkovito u onoj meri kao što je to slučaj sa sodom bikarbonom. Ne trebate se bojati mirisa sirćeta, jer on u potpunosti nestaje prilikom pranja. Takođe, možete mu dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

5. Naravno, uvek se možete odlučiti za omekšivače rublja na prirodnoj bazi koje možete pronaći u velikoj većini bolje opremljenih prodavnica, a možete ih napraviti i sami!

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.