OD SADA VIŠE NIKADA NEĆETE PRAVITI ZAPRŠKU ZA GRAŠAK: Potreban je samo 1 SASTOJAK i biće ZDRAVIJI i GUST (RECEPT)
Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

SAVET

OD SADA VIŠE NIKADA NEĆETE PRAVITI ZAPRŠKU ZA GRAŠAK: Potreban je samo 1 SASTOJAK i biće ZDRAVIJI i GUST (RECEPT)

Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog koji uopšte ne uključuje zapršku

Objavljeno: 17:31h

Domaćice kažu da nema ničeg jednostavnijeg nego skuvati grašak za ručak. Otvorite kesu zamrznutog ili svežeg povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocedite i začinite?

Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate. Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog koji uopšte ne uključuje zapršku.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.

Grašak
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera koja će naglasiti slatkoću ovog povrća, tako ćete dobiti pravi specijalitet. Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi, piše Lepa i srećna.

Grašak
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Takođe, izbegavate i loše posledice uprženog luka i zaprške na stomak i celi sistem za varenje. Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

(Espreso / Lepa i Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.