PIVOHOLIČARI, ŠTA KAŽETE? Pivo od đumbira postalo sve POPULARNIJE, pazite samo i zašto
Pivo od đumbira, Foto: Printscreen/Youtube/ Inside Edition

pun pogodak za letnje dane

PIVOHOLIČARI, ŠTA KAŽETE? Pivo od đumbira postalo sve POPULARNIJE, pazite samo i zašto

Postoji više načina pripreme ovog napitka, dovoljno je da znate da može da se doda kvasac, sa malo drugačijim postupkom

Objavljeno:

Pivo od đumbira je među popularnijim primenama ove izuzetno zdrave biljke. Đumbir pomaže organizmu da uspostavi odličnu ravnotežu probavnog sistema, samim tim utiče i na dobar imunitet organizma.

Postoji više načina pripreme ovog napitka, dovoljno je da znate da može da se doda kvasac, sa malo drugačijim postupkom. Domaće pivo od đumbira se lako pravi, a biće nam dragoceno tokom letnjih dana kao osveženje.

Sastojci:

1 veći koren svežeg đumbira

korica limete

6 čaša vode

250-300g šećera

soda voda ili mineralna

limeta isečena na komade za koktel

Priprema:

Koren đumbira oljuštiti i iseckati na manje komade.

U posudu za kuvanje staviti đumbir, koricu od limete i vodu. Kuvati lagano 15 minuta, pa dodati šećer i nastaviti sa kuvanjem sve dok se tečnost ne smanji na pola. Sirup koji ste dobili ostaviti da se ohladi. Nakon toga sirup procediti i odstraniti delove đumbira, zatim sipati ohlađeni sirup u staklenu bocu, pa u frižider. Sirup je spreman za upotrebu. Kada nam bude potrebno pivo od đumbira, uliti u čašu 3-4 kašike sirupa, dodati kockice leda i jednu čašu soda vode ili mineralne vode. Lagano promešati i poslužiti sa komadićem limete. Ako budete dodali čašicu ruma u pivo, imaćete zabavnije druženje.

Ukoliko se odlučite za recept sa kvascem, sastojci su isti samo dadati suvi kvasac (pola kesice) i sve to u plastičnu bocu da fermentiše 1-2 dana, promešati okretanjem boce nekoliko puta. Kada boca postane čvtsta, prebacite bocu u frižider kako bi zaustavili daljnji proces fermentacije. Bocu otvarati lagano kao i svako drugo gazirano piće.

(Espreso/Ns)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.