EVO KOLIKO BI GODINA DANAS NAPUNIO MILAN LANE GUTOVIĆ: Garantujemo da niste očekivali
Milan Lane Gutović, Foto: Youtube printscreen

KO BI REKao

EVO KOLIKO BI GODINA DANAS NAPUNIO MILAN LANE GUTOVIĆ: Garantujemo da niste očekivali

Preminuo je 25. avgusta 2021. godine u Beogradu.

Objavljeno: 16:52h

Milan Lane Gutović je bio jugoslovenski i srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac. Uloga Srećka Šojića u filmskom serijalu „Tesna koža“ i seriji „Bela lađa“ svrstala ga je među najbolje komičare svoje generacije.

Premda je njegova prva želja bila da studira na Prirodno-matematičkom fakultetu, ipak je odlučio da pokuša da upiše Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju. Već u prvom krugu je primljen, te je znanje o glumi sticao od profesora Milenka Maričića, Minje Dedića i drugih. Stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta postao je već 1967. godine, a od 2006. do 2012. godine bio je prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Ostvario je vrlo zapažene uloge u predstavama „Pučina“, „Buba u uhu“, „Ruženje naroda u dva dela“, „Gospođa ministarka“ i drugima.

Milan Gutović
foto: Dado Đilas

Borba sa posledicama Kovida-19

Mediji su u junu 2021. godine objavili da je Milan Gutović otkazao sve predstave u kojima je do tada igrao zbog toga što mu se zdravstveno stanje pogrošalo nakon što je preležao virus korona.

Dobio je obostranu upalu pluća, a potom je ustanovljeno da ima i vodu u plućima. Prvo je bio na kiseoničkoj terapiji, a pošto mu se stanje pogoršalo, 19. avgusta je stavljen na respirator. Premda su pojedini mediji objavili vest da se glumčevo stanje popravilo, on je preminuo 25. avgusta 2021. godine. Vest o Gutovićevoj smrti potvrdili su u Narodnom pozorištu u Beogradu, kao i njegov sin Saša.

1 / 5 Foto: Marko Nikolić

Prema pisanju beogradskih medija, glumac je izrazio želju da ne bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Umesto toga, sahranjen je u porti Crvke Svete Trojice u beogradskom naselju Kumodraž.

Pored porodice i prijatelja, sahrani su prisustvovale mnoge njegove kolege.

Rođen je 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka i na današnji dan bi napunio tačno 76 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.