STAVITE NOVČIĆ U ZAMRZIVAČ AKO IDETE VAN KUĆE: Razlog će vas šokirati!
Novčić, Foto: Print Screen Youtube

AU, ŠOK

STAVITE NOVČIĆ U ZAMRZIVAČ AKO IDETE VAN KUĆE: Razlog će vas šokirati!

Ovo je veoma jednostavan način koji nepogrešivo pokazuje da li je hrana pogodna za konzumaciju

Objavljeno:

Ovo je naročito korisno ako planirate putovanje od nekoliko dana. Dug period bez struje može da dovede odmrzavanja hrane koja se nalaze u zamrzivaču. Teško je, međutim, da otkrijete koliko vremena je prošlo pre ponovnog zamrzavanja.

A konzumacija takve hrane, kao što znamo, može biti rizična, jer odmrzavanje više puta može da razvije opasne patogene bakterije. Jedna gospođa po imenu Rasel je napisala na svom Facebook profilu izuzetno jednostavan način da odredite da li je hrana za konzumaciju.

glad, frižider, Glad, Frižider
foto: Profimedia

Ona je morala da napusti kuću zbog opasnosti od uragana ,,Metjus”. Ali, pre nego što je napustila kuću, ona je ostavila novčić u zamrzivaču. Ovo je veoma jednostavan način koji nepogrešivo pokazuje da li je hrana pogodna za konzumaciju. Sipajte vodu u posudu i staviti u posudu da se zamrzne. Onda na zaleđenu površinu postavite metalni novčić i vratite posudu u zamrzivač.

Ako, nakon povratka sa putovanja nađete novčić na dnu posude, to je znak da je nestanak struje trajao dovoljno dugo i da se hrana otopila. Ne preostaje vam ništa drugo nego da je bacite u smeće. S druge strane, ako je novčić i dalje na površini, možete biti sigurni da je prekid struje bio kratak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.