SUNĐER KOLAČ JE SPAS U ZADNJI ČAS! Idealan za MLADE DOMAĆICE, slađe ne može (FOTO)
Sunđer kolač, Foto: Printscreen/youtube/Lako je kuvati

divota

SUNĐER KOLAČ JE SPAS U ZADNJI ČAS! Idealan za MLADE DOMAĆICE, slađe ne može (FOTO)

Ovo slatko zadovoljstvo mogu da naprave i oni koji nisu vešti u kuhinji

Objavljeno:

Kad se uželite nečeg slatkog, a u kuhinji nemate mnogo sastojaka za pripremu kolača, ovaj recept će biti spasonosno rešenje.

Pored toga što se brzo pravi, on je idealan za mlade domaćice koje nisu vešte u spremanju poslastica.

Sastojci:

patišpanj
foto: Printscreen

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Dodajte šećer, nastavite da mutite, pa kad su belanca i šećer dobro sjedinjeni dodajte dve kašike vode i još malo mutite mikserom.

U šerpu sipajte mleko, dodajte margarin i stavite na ringlu tek toliko da se margarin rastopi. Potom dodajte dve kesice vanilin-šećera, promešajte, skinite posudu sa ringle i ostavite da se prohladi.

U prohlađeno mleko sa margarinom i vanilin-šećerom dodajte žumanca i brašno, pa sve dobro umutite tako da nema grudvica. Na kraju dodajte i belanca i još jednom izmešajte.

Kolač će imati ređu konzistenciju nego testo za palačinke, ali to ne bi trebalo da vas brine. Pažljivo ulijte smesu za kolač u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite oko sat vremena na 190 stepeni. Važno je da dok se kolač peče ne otvarate vrata od rerne.

Kad se kolač ispeče, ostavite ga u tepsiji da se prohladi, pa ga isecite na kocke, po želji pospite šećerom u prahu i služite.

Prijatno!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.