RUSKA ZIMNICA OD PEČURAKA I TIKVICA NA SRPSKI NAČIN: Ovakvu do sada niste probali (RECEPT)
Zimnica, Foto: PRINTSCREEN/YT/КАМЧАТНИКОВА ТАТЬЯНА

PREUKUSNA JE

RUSKA ZIMNICA OD PEČURAKA I TIKVICA NA SRPSKI NAČIN: Ovakvu do sada niste probali (RECEPT)

Zimnicu možete da napravite od bilo kog povrća. Isecite, stavite u teglu, dodajte sirće, so, šećer i vodu i imaćete ukusnu zimnicu.

Objavljeno: 16:09h

Možete da dodate začinsko bilje, semenke i imaćete potpuno nov i unikatan ukus zimnice. Većina domaćica zna kako da spremi ajvar, kornišone, mešanu salatu… Ali, Ruskinje to rade malo drugačije, tako što proprže tikvice, luk i pečurke, pomešaju sa sirćetom i majonezom i stave u sterilisane tegle. Dobićete ukusnu salatu ili prilog uz neko meso.

Sastojci:

1,5 kg tikvica

1/2 kg šampinjona

1/2 kg crnog luka

200 g majoneza

2 kašike sirćeta

5-6 čenova belog luka

2 kašičice soli

1/3 kašičice bibera

1/3 vezice peršuna

120-150 ml ulja (za prženje povrća)

Priprema:

Propržite iseckante tikvice, pa izvadite na ubrus da se procede, zatim propržite iseckane pečurke, izvadite na ubrus i na kraju seckani luk. Sjedinite namirnice, pa dodajte so, biber, mleveni beli luk i sirće. Promešajte, pa sipajte majonez. Dobro sjedinite i na kraju dodajte seckani peršun. Sipajte u sterilisane tegle i zatvorite.

(Espreso/stvarukusa.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.