OVU HRANU NIKAKO NE NARUČUJTE PREKO DOSTAVE! Evo i zašto, razlog će vas NAJEŽITI
Pomfrit, Foto: Profimedia

OPREZ

OVU HRANU NIKAKO NE NARUČUJTE PREKO DOSTAVE! Evo i zašto, razlog će vas NAJEŽITI

Jaja, sve što je pohovano i prženo, kao i ono što sadrži premaze nije najpametniji izbor

Objavljeno:

Jedan profesionalni kuvar je otkrio šta nikada ne bi poručio za dostavu iz restorana, prenosi "Insider".

Pomfrit

Pomfrit je najbolje jesti odmah, nakon što je izvađen iz friteze. On ima jako kratak rok trajanja. Kada ga stavite u kartonsku kutiju, prestaje sva njegova hrskavost koja ga čini ukusnim.

Jaja

Omlet i slična jela napravljena od jaja nisu dobra za dostavu. Ukoliko čekate na isporuku, rizikujete da dobijete lepljivo jelo koje niko neće želeti da okusi. Omlet najbolje spremite sami kod kuće i odmah ga servirajte.

Smuti
foto: Profimedia

Naćosi

Ovo jelo najlepše je da se jede odmah, jer je samo tada to prava stvar – kombinacija hrskavog čipsa i kremastog svežeg preliva. Čak i najčvršći čips ne može da izdrži „težinu“ salse, pavlake i pasulja tokom transporta. Umesto svežeg jela dobićete nejestivu kašu.

Smuti

Smuti je najbolje da pijete odmah nakon što je izvađen iz blendera. Dok vaše piće stigne do vas može da se ugreje i da bude neukusno za konzumiranje.

Pržena hrana

Sve što je obloženo mrvicama hleba i što je prženo u dubokom ulju će izgubiti svoju privlačnu hrskavu spoljašnjost tokom dostave. Pohovani kačkavalj može da vam stigne gnjecav.

Pomfrit
foto: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski

Supe sa rezancima

Testenina ima tu karateristiku da upija tečnost, pa ako vam nudle ne odvoje od supe rezanci će upiti supu i jelo neće biti onakvo kako ste navikli.

Losos

Losos može da se prekuva tokom transporta. Ovo važi za sve što volite da jedete tek pripremljeno, kao što su biftek i morski plodovi. Preostala toplota zarobljena u kutiji sa hranom može da prekuva vaš omiljeni obrok.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.