OVAKO MONASI KUVAJU PIRINAČ, NE TREBA VAM NI VODA: Srpske domaćice zaluđene OVIM TRIKOM!
Pirinač, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

neverovatno

OVAKO MONASI KUVAJU PIRINAČ, NE TREBA VAM NI VODA: Srpske domaćice zaluđene OVIM TRIKOM!

Hranljiv je, jeftin i može se koristiti za pripremu i veoma jednostavnih i izvrsnih jela

Objavljeno: 09:44h

Kako kuvati pirinač bez vode? Probajte ovaj trik

Zvuči smešno, zar ne? Pirinač se, za razliku od krompira, na primer, ne može jesti samo kada je izložen visokim temperaturama. Ne može se peći u foliji. Morate ga prokuvati u vodi da biste ga jeli. Da li ste sigurni? Uveravamo vas da je pirinač pripremljen ovako mnogo boljeg ukusa.

Pirinač
foto: Printscreen

Po proverenoj metodi naših baka, pirinač treba kuvati u duplo većoj količini vode od suvih zrna. tj. dve čaše vode treba sipati na čašu pirinča. Jednostavno, iako su mnogi ljudi imali problem sa tim.

U redu, ali hajde da pređemo na suštinu, a to je kako kuvati pirinač bez vode. Odgovor je jednostavniji i očigledniji nego što mislite. Poenta je jednostavno koristiti drugu tečnost umesto vode. Šta? Zavisi od toga za šta želite da koristite pirinač za kasnije. To može biti mleko, bujon, bilo koja supa ili sos.

Pirinač nabubri tokom kuvanja i upija tečnost. Zahvaljujući ovom jednostavnom triku, možete poboljšati njegov ukus ili ga potpuno promeniti. Sve zavisi od toga čime ćete preliti zrna.

Kada je u pitanju supa ili sos, ovo deluje dvostruko. Ne samo da poboljšava kvalitete pirinča dajući mu ukus, već ima i pozitivan efekat na konzistenciju tečnosti. Sos, odmah kuvan sa pirinčem, biće savršeno gust i kremast.

Još jedna prednost ove metode je ušteda vremena. Savršeno rešenje, zar ne?

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.