BAKIN ČOKOLADNI KOLAČ MAMI NA GREH: Tajna ukusa je u 1 STVARI, biće gotov dok trepnete! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

letnje osveženje

BAKIN ČOKOLADNI KOLAČ MAMI NA GREH: Tajna ukusa je u 1 STVARI, biće gotov dok trepnete! (RECEPT)

Čokoladni kolač kao savršena poslastica nakon jela

Objavljeno:

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za divnu, čokoladnu poslasticu koja će sigurno da obraduje vaše ukućane.

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašile ulja
  • 3 kašike brašna
  • korica limuna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za preliv:

  • 200 ml mleka
  • 100 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • po želji šećer za mleko
Čokolada
foto: Prinstcreen7Youtube/ Secerko's Kitchen

Priprema:

Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano, koricu limuna, ulje i sve izjednačiti.

Manji pleh premazati uljem i posuti brašnom, pa istresti testo i poravnati. Peći na 180 stepeni C oko 20 minuta.

U šerpicu sipati mleko, dodati vanilin šećer i zasladiti po želji. Cokoladu izlomiti i kuvati na tihoj vatri da se čokolada istopi.

Vruć biskvit iseći u plehu na kocke pa preliti toplom čokoladom. Pravi užitak!

(Espreso/Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.