OVO JE PRAVO IME HARIJA MATA HARIJA: Nije ni ono na koje ste pomisli, VELIKI ŠOK!
Hari Mata Hari, Foto: Dragan Kadić

AUUU

OVO JE PRAVO IME HARIJA MATA HARIJA: Nije ni ono na koje ste pomisli, VELIKI ŠOK!

Hari Verešanović danas je napunio 59. godina, a porodica mu je u životu najveća podrška.

Objavljeno:

Hari Mata Hari rođen je 16. januara 1961. godine u Sarajevu. Hari je odrastao na Vratniku, sunčanoj padini Sarajeva. Njegov deda je bio među poznatijim bosanskim sevdalijama, a Hari je sa šest godina počeo da svira gitaru.

Hari je 1977. osnovao sastav “Zov” sa kojima je snimio i hit pesmu “Poletjela golubica”. Nakon toga je pevao sa grupom “Ambasadori”, sa kojima je, kako kaže, sazreo kao profesionalac. Nakon vojnog roka u Nišu (u muzičkoj jedinici), jedno vreme je nastupao samostalno, i tako 1984. izdao album “Zlatne kočije”.

Hari Mata Hari
foto: Instagram/harimatahariofficial

Hari Mata Hari 1988. počinje da snima za zagrebački Jugoton i sledi serija fantastično uspešnih izdanja. Album “Ja te volim najviše na svijetu” iz 1988. godine prodat je u 300.000 primjeraka. Usledila je 1989. godina i ploča “Volio bih da te ne volim”, prodata u 500.000 kopija, a zatim i 1990. godina i album “Strah me da te volim”, prodat u rekordnih 700.000 primeraka. Na izuzetno jakoj jugoslovenskoj pop sceni kasnih osamdesetih, pesme Hari Mata Harija su uvek bile pri samom vrhu top lista. Na turnejama sastava, gostovale su La Toja Džekson i Sabrina. Hari Mata Hari je na tadašnjem najprestižnijem muzičkom festivalu “Mesam”, tri puta za redom (1989., 1990. i 1991.) osvajao titulu najbolje pop grupe SFRJ. Pripale su mu i nagrade za pesmu godine, kao i “Oskar popularnosti”.

Pevač Hari Varešanović se, inače, od svoje prve supruge Aide razveo mnogo godina kasnije nakon što je dobio sina Maka, a više od dvadeset godina je bio u vezi sa Jasminkom Ištuk.

Njegovo pravo ime nije Hari Varešanović, već zapravo Hajrudin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.