KREMASTI SOS BEZ KAPI ULJA I PAVLAKE ZA KUVANJE: Profesionalni KUVAR otkrio TAJNU zdravijeg RECEPTA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

recept

KREMASTI SOS BEZ KAPI ULJA I PAVLAKE ZA KUVANJE: Profesionalni KUVAR otkrio TAJNU zdravijeg RECEPTA

Kada se zaželi ukusne testenine s kremastim umakom, chef Džon okrene se svom receptu na bazi svežeg sira rikote i jaja

Objavljeno: 16:39h
  • 4

Da biste napravili fini kremasti sos, nisu vam potrebni pavlaka za kuvanje, ulje ni maslac. Umesto toga možete se poslužiti malim trikom chefa Johna s kanala Food Wishes na Jutjubu.

Kada se zaželi ukusne testenine s kremastim umakom, chef Džon okrene se svom receptu na bazi svežeg sira rikote i jaja.

Sastojci za sos:

125 grama svežeg sira rikote 1 veliko jaje korica 1 limuna vruća voda so i biber po želji 200 grama testenine po želji

Priprema:

Stavite testeninu da se kuva prema uputstvima na pakovanju.

Za to vreme u posebnoj posudi mutite sveži sir rikotu, jaja, so, biber i koricu jednog limuna.

Razredite umak dvema kutlačama tople vode u kojoj se kuvala testenina.

Razređeni sos stavite po strani. Testeninu izvadite iz šerpe otprilike minut pre nego što bi trebalo s obzirom na uputstva s pakovanja.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube

Prebacite testeninu u tiganj i pomešajte je s pripremljenim umakom. Na srednje jakoj temperaturi mešajte sastojke dok se sos ne zgusne i savršeno ne sjedini s testeninom.

U sos možete po potrebi dodati malo pesta. Poslužite toplo uz malo narendanog sira.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media