recept
SEOSKE BUHTLE MORATE DA NAPRAVITE: Sa ovim NADEVOM još niste PROBALI, oduševićete se (RECEPT)
Stavite sve ostale sastojke u posudu za mešanje i dodajte mleko sa kvascem
Buhtle se lako odvajaju jedna od druge, jer su pre slaganja u tepsiju premazane puterom.
Sastojci:
500 ml toplog mleka
100 ml hladne vode
40 g svežeg kvasca ( 15 gr. suvog kvasca)
2 jajeta
1 kašika šećera
50 ml ulja
brašna oko 800 – 900 g
vanil šećer 50 g
maslac i đem,
orasi,
prah šećer
Pečenje:
U mlako mleko dodajte jednu kašiku šećera i kvasca, promešajte i ostavite da nadođe oko 5 minuta.
Stavite sve ostale sastojke u posudu za mešanje i dodajte mleko sa kvascem. Mesite mikserom, žičano testo, nekoliko minuta.
Zatim stavite testo na dasku i još malo ga doradite rukom, dok ne postane sjajno.
Testo stavite u činiju namazanu tankim slojem ulja ili putera i takođe lagano podmažite testo, prekrijte najlonskom folijom i ostavite da naraste na toplom mestu oko sat vremena.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!