SEOSKE BUHTLE MORATE DA NAPRAVITE: Sa ovim NADEVOM još niste PROBALI, oduševićete se (RECEPT)
Buhtle, Foto: Printscreen/Youtube/ Cuisine Marocaine

recept

SEOSKE BUHTLE MORATE DA NAPRAVITE: Sa ovim NADEVOM još niste PROBALI, oduševićete se (RECEPT)

Stavite sve ostale sastojke u posudu za mešanje i dodajte mleko sa kvascem

Objavljeno:

Buhtle se lako odvajaju jedna od druge, jer su pre slaganja u tepsiju premazane puterom.

Sastojci:

500 ml toplog mleka

100 ml hladne vode

40 g svežeg kvasca ( 15 gr. suvog kvasca)

2 jajeta

1 kašika šećera

50 ml ulja

brašna oko 800 – 900 g

vanil šećer 50 g

maslac i đem,

orasi,

prah šećer

Buhtle
foto: Printscreen/Youtube

Pečenje:

U mlako mleko dodajte jednu kašiku šećera i kvasca, promešajte i ostavite da nadođe oko 5 minuta.

Stavite sve ostale sastojke u posudu za mešanje i dodajte mleko sa kvascem. Mesite mikserom, žičano testo, nekoliko minuta.

Zatim stavite testo na dasku i još malo ga doradite rukom, dok ne postane sjajno.

Testo stavite u činiju namazanu tankim slojem ulja ili putera i takođe lagano podmažite testo, prekrijte najlonskom folijom i ostavite da naraste na toplom mestu oko sat vremena.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.