DRŽI SITOST PO' DANA: Recept za FITNES BUREK na koji će Srbi da odlepe (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

isprobajte

DRŽI SITOST PO' DANA: Recept za FITNES BUREK na koji će Srbi da odlepe (FOTO)

Ovaj burek možete da jedete i na dijeti

Objavljeno:

Proteklih dana sa svih strana dopire reč dijeta, kalorije, plaža, a nemilosrdne kolege poručuju burek.E sad i ovi koji će umreti gldni i debeli imaju svoj recept, koji smo našli na Instagram nalogu @jekajekago, na kome je pregršt vema primemljivih recepata.

S obzirom da je niskokalorična i pogodna da se uključi u ishranu onih koji su na dijeti za mršavljenje, dat joj je ovaj naziv, verovatno da deluje primamljivije, pi[e autorka erecepta i bureka. Kaže da ovu pitu pravi već dugo i ne samo što se praktično priprema (bez miksera) već zato što je ukusna i kada se ohladi, pa je zgodna da se ponese i pojede hladna. Sastojci:

500 g sira

1 jaje

180 gr kornfleksa

250 ml jogurta

prstohvat soli

Priprema: 1. U činiju stavite sir, jaje i jogurt i dobro promešajte varjačom ili špatulom. Ukoliko je potrebno, dodajte pola kašičice soli. Zatim u to dodajte kukuruzne pahuljice, promešajte i smesu (koja će biti prilično gusta) izlijte na pleh obložen pek-papirom.

2. Tada uključite rernu da se ugreje na 180 stepeni (sa ventilatorom) ili na 200 bez ventilatora i smesa će taman fino da nabubri dok se rerna ne ugreje.

3. Pecite oko pola sata, odnosno dok ne dobije finu, rumenu boju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.