DOMAĆE ZEMIČKE SVEŽE I PO NEKOLIKO DANA: Vazdušaste su i MEKE, a ukus je BOLI GLAVA! (RECEPT)
Zemičke, Foto: Printscreen

SJAJNE SU

DOMAĆE ZEMIČKE SVEŽE I PO NEKOLIKO DANA: Vazdušaste su i MEKE, a ukus je BOLI GLAVA! (RECEPT)

Ako ih napravite danas, biće sveže i ukusne naredna par dana!

Objavljeno:

Sastojci: četiri šolje pšeničnog brašna, dve kašike suvog kvasca, tri kašike šećera, kašika soli, šolja i po toplog mleka, šest kašika maslaca na sobnoj temperaturi, jedno veliko jaje.

Testo
foto: Printscreen

Priprema: Pomešajte brašno, kvasac, šećer, so, mleko, pet kašika maslaca (jednu sačuvajte za posle) i jaje u činiji. Možete za početak umutiti vlažne sastojke mikserom, a zatim postepeno dodajte brašno i mesite. Dobićete lepljivo i mekano testo. Prekrijte ga providnom folijom i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.Kada naraste, premesite ga i formirajte 18 kugli. Prebacite ih na pleh sa papirom za pečenje, zagrejte rernu na 190 i ostavite ih da još malo narastu dok se rerna zagreva. Pecite zemičke 12 minuta a potom ih proverite, maksimalno vreme pečenja je oko 15 minuta da ne bi zagorele na vrhu. Vruće zemičke premažite preostalim maslacem kako bi bile sjajne.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.